Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.03.2023 00:15

VOX POPULI * Din seria „România, țară scumpă”


A A

Dâmbovițenii, speriați de creșterea inflației

Dâmbovițenii, speriați de creșterea inflației

Ștefan Khalil


Rata inflației a urcat din nou în România! În luna februarie 2023, procentul inflației era de 15,5%, după ce în luna ianuarie a acestui an era la 15,1%. Deși ministrul de Finanțe, Adrian Câciu și economistul-șef al Băncii Naționale Române (BNR), Valentin Lazea, anunțau la începutul anului că inflația o să scadă treptat, realitatea nu se potrivește cu promisiunile lor. Tot mai mulți oameni se plâng că nu le mai ajung banii de pe o lună pe alta, iar prețurile la produsele din magazine au crescut enorm, în special la fructe și legume, deși ne aflăm în plin post al Paștelui. Reporterii de la Jurnal de Dâmbovița au întrebat mai mulți cetățeni cum se descurcă de când  prețurile  la produsele alimentare au explodat și cât de bine au trecut peste iarnă, când consumul la gaze și energia electrică a fost mai mare?

*A fost greu de tot și încă este. Nu ne permitem să trăim din ce avem, a trebuit să mă împrumut la CAR ca să pot trăi, nici eu nici soțul nu avem pensii mari. Ce să facem, să le cerem copiilor?

*Vă rog să vă duceți să vedeți în Piață la 1 mai să vedeți cât este kilogramul de roșii, am văzut și cu peste 5 lei...Nu este posibil așa ceva, mai spun ăștia să încurajezi pe micii producători. Păi ei ne încurajează să venim să luăm de la ei? Iarnă mai grea ca asta și prețuri atât de mari, nu-mi aduc aminte să fi avut, dar uite că am trecut peste.

*Muncim și eu și soțul meu, chiar dacă avem o vârstă înaintată. Deci avem patru venituri în casă, dar credeți-mă că nu ne ajung banii de la o lună la alta. Rămânem și câte o săptămână aproape fără niciun leu în casă și trebuie să așteptăm până vine pensia sau salariul.

*Ne descurcăm foarte greu, pentru că abia mai facem față. Ne luăm doar strictul necesar de la supermarket și piață și cheltuim undeva la 400 de lei, poate și mai mult uneori. Este enorm de mult. Să spunem că la facturi nu am avut probleme, că la gaze am avut consum destul de mic, dar factura la curent nu mi-a mai venit din ianuarie...

*Foarte greu, vă spun sincer, foarte greu. Plătesc pentru facturi și medicamente undeva la 1000 de lei pe lună. Păi și ce venit ar fi trebuit să am ca să pot să-mi permit să dau pe medicamente și facturi 1000 de lei? Îmi este și rușine să vă spun ce pensie am, dar mă descurc cum pot, cu soția, cu fata care ne mai dă când  poate.

*Ușor nu a fost, dar uitați că n-a murit nimeni de frig sau de foame cum se anunța pe la televizor sau cum se mai plângeau unii. Vremuri grele sunt peste tot, nu doar la noi. Totuși, eu spun că în Românica noastră a fost chiar bine. Copiii mei sunt plecați în afară și îmi spun că la magazine nu mai găsesc așa multe mărfuri pe rafturi. La noi nu e cazul de așa ceva, că sunt scumpe, da, asta este o problemă, dar cică s-ar îndrepta situația până la Paște.

Așadar, dâmbovițenii așteaptă vremuri mai bune după ce iarna le-a afectat serios buzunarele, iar inflația pare că încă le dau bătăi de cap.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a fost redeschis
Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă
Undă verde pentru construcția rețelei de gaze naturale
Uniunea Sanitas Dâmbovița, alături de colegii de la nivel național
Activitate dedicată Zilei Internaționale a Copilului
Parada Copiilor, bucuria a peste 4000 de copii, părinți și bunici la Târgoviște
Ședință festivă a CJD desfășurată la Palatul Brâncovenesc
O grevă care anunță marea furtună românească
Gala de Excelență a Județului Dâmbovița
Ziua Internațională a Copiilor este sărbătorită astăzi la TârgoviștePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă

Domnia sa președintele României Klaus Werner Iohannis este neamț ca obârșie etnică. Și, de la un neamț te aștepți să fie exact, nu-i așa, ca un neamț precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neamț de-al nostru, de pe malul Cibinului, așa că s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunăzi a apărut măreț, nu pentru că ar avea vreun metru și optzeci de centimetri, ci, pur... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale