Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.04.2024 00:12

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!

Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!

Pentru că ne-am săturat să vedem o echipă, Chindia, formată din fundași depășiți, mijlocași aiuriți și atacanți hămesiți, venim cu o propunere (insorită, e drept) care ar putea revigora acest final de sezon, cel mai slab din aproape toată istoria fotbalului tâegoviștean. Am irosit tot ce era necesar pentru accederea în play-off, iar acum, incredibil, ne pierdem chiar și identitatea.

În fața unei situații atât de jenante pentru oraș și județ, singura soluție, indiferent de rezultatele care se vor înregistra până la finalul acestui sezon, este apelarea, în masă, la juniorii Chindiei, chiar pentru jocul de sâmbătă cu Steaua. Dacă antrenorul Diego Longo nu ar accepta această propunere, care, desigur, ar trebui să vină din partea președintelui Gabriel Boriga, atunci și el să fie suspendat până la finalul sezonului.

Anunțată din timp, o asemenea hotărâre PRO JUNIORI CHINDIA ar produce mult interes în rândurile publicului târgoviștean pentru partida cu CSA Steaua București. Întreb, există un regulament care interzice așa ceva? Răspunsul este NU. De câte ori nu a apelat și Gică Hagi la o asemenea strategie? Și cât a avut de câștigat! În perioada interbelică, echipa Victoria Cluj, care pierduse jumătate din partidele campionatului din 1992, a fost înlocuită cu o echipă de juniori...locali.

Rezultatul a fost uluitor; în loc să retrogradeze, a jucat finala acelui sezon cu renumita Chinezul Timișoara. În cazul nostru, Chindia este în afara pericolului retrogradării, chiar și (sau mai ales) matematic. Și atunci, de ce să nu se apeleze la o asemenea posibilitate? Această oportunitate ar putea însemna "Momentul 0" (zero), care se impune atât de mult la Chindia, de peste doi ani. Este necesară o schimbare totală de lot, conducere tehnică, mentalitate și aspirație.

Târgoviștea are o pepinieră frumoasă de fotbaliști talentați, dar lipsește curajul promovării lor. Și, te întrebi, ce rost au toate investițiile în aceste grupe de copii și juniori, dacă nu se profită de pe urma lor? E timpul underilor! E timpul renașterii Chindiei. Știm că nu este ușor. Chiar este un pic riscant. Dar, fără îndrăzneală nu poți progresa. Nimeni n-o să ceară performanțe imediate. Legendarele echipe CS Târgoviște și „Micul Ajax", formate în mare majoritate din jucători dâmbovițeni, au necesitat ceva timp pentru formare și apoi consacrare.

Dar, s-a meritat! Citiți loturile acelor echipe și o să-mi dați dreptate. De la Pitaru, Sava, Dumitrescu, Alexandru, Ene și până la Bălașa, Mielușică, Reghecampf, Bârdeș, dar și... intermediarii Bogoi, Ghergu sau Ghioca, cu toții au fost crescuți în curtea Chindiei. Propunerea mea este întemeiată. Sunt curios dacă își va găsi ecoul în realitate. Cu bine!

 

 

 

 

Vasile Neagu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Titu se impune clar în derby
Urban Titu e acum favorită
Situația se complică pentru morenari
Pucioasa, egalată în prelungiri
Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale