Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.08.2015 00:25

În Dâmbovița, deficit de medici, asistenți și ambulanțieri


A A

Criza de personal, "suferință" grea la Ambulanță

Criza de personal,
"Boală" fără leac și la Ambulanță: urgențele sunt multe, angajații puțini

❚ La toate cele șapte substații din județ mai este nevoie de personal, iar cea mai mare urgență o reprezintă lipsa medicilor ❚ Chiar dacă sunt plătiți puțin mai bine decât ceilalți colegi din sănătate, în special la capitolul ore suplimentare, „vorbim despre o criză mai mare în ceea ce privește medicii. Însă pe posturile scoase la concurs nu se prezintă mai nimeni și este un deficit foarte mare, inclusiv la nivel de țară”, ne-a declarat directorul Serviciului de Ambulanță Dâmbovița, dr. Claudiu Dumitrescu ❚ În aceste condiții, personalul existent face față cu greu solicitărilor venite din județ, mai ales în perioada concediilor și mai ales în substațiile unde există doar un echipaj care, odată plecat la o intervenție, lasă zona descoperită

VIRGIL VOINESCU

 


 

În acest moment, Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița funcționează la limita de subzistență în ceea ce privește personalul ce deservește ambulanțele (medici și asistenți medicali, ambulanțieri) atât la stația centrală, cât și stațiile din teritoriul județului. Potrivit directorului instituției, dr. Claudiu Dumitrescu, pentru numărul de solicitări la care Ambulanța intervine zilnic, personalul existent face cu greu față.

„Ambulanța are deficit de personal pe toate liniile: medici, asistenți medicali, ambulanțieri. Într-adevăr, vorbim despre o criză mai mare în ceea ce privește medicii care reprezintă personalul medical cu cea mai înaltă calificare. Aici însă pe posturile scoase la concurs, de regulă, nu se prezintă mai nimeni și este un deficit foarte mare, inclusiv la nivel de țară”, ne-a declarat directorul Serviciului de Ambulanță Dâmbovița.

Problema lipsei de personal la Serviciul de Ambulanță, de altfel în general în sistemul de urgență, este că aici, comparativ cu alte sectoare din sănătate, munca este mult mai grea.

„Este mai dificilă, mult mai dificilă decât în alte sectoare medicale. Într-adevăr, salarizarea la noi, să zicem, că este ceva mai bună, având în vedere sporurile care sunt acordate. Dar comparativ cu munca prestată, cu riscurile existente (știute fiind cazuri în care personalul unor Ambulanțe a fost agresat, a suferit accidente în teren), salariile nu sunt acoperitoare”, a mai transmis dr. Claudiu Dumitrescu.

În cadrul serviciului dâmbovițean, în momentul de față, sunt de acoperit cinci posturi de medici și asistenți medicali care să lucreze efectiv la intervenții pe Ambulanță.

„Se ridică această problemă atât în Stația Centrală, cât și în substații, exemplu fiind substația Titu, această zonă fiind una grea. Apoi ar fi la Moreni și Bilciurești. Concret, ne-ar trebui în fiecare substație din teritoriu prezența a cel puțin două echipaje permanente. În momentul de față, avem câte un singur echipaj în cele mai multe dintre stații. Este greu și se resimte și mai greu pe perioada concediilor. Un exemplu poate fi Răcari. Dacă echipajul pleacă la o urgență, teritoriul rămâne descoperit. Până ajunge un echipaj din Târgoviște, unde avem o mai bună acoperire, se întârzie, ceea ce poate ridica probleme”, a mai arătat dr. Claudiu Dumitrescu.

În ceea ce privește timpul de intervenție pe apel, exceptând perioada concediilor, este de „7-8 minute oriunde în județ, câteva minute în plus pentru zona rurală, motivul principal fiind tot lipsa de personal, la aceasta adăugându-se infrastructura”, a mai declarat directorul Serviciului de Ambulanță. În Dâmbovița, Ambulanța are șapte substații, la: Răcari, Titu, Găești, Voinești, Fieni, Moreni, Bilciurești.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale