Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.03.2024 00:15

În Dâmbovița,


A A

Criză cronică de medici la Ambulanță

Criză cronică de medici la Ambulanță

Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița se confruntă cu o criză acută de medici, iar conducerea instituției lucrează pentru a găsi soluții la această problemă în cursul anului 2024. Managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a anunțat că mai multe posturi vacante vor fi scoase la concurs, inclusiv trei posturi destinate medicilor. Cu toate acestea, până în prezent, interesul pentru ocuparea acestor poziții a fost slab, chiar dacă salariile oferite sunt considerate motivante.

Una dintre cauzele principale ale lipsei de personal medical este secția de Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. Medicii ezită să se angajeze în această secție din cauza presiunii intense și a programului dificil, care presupune  ture de 12 ore la lucru și 24 de ore de repaus. Managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe, subliniază că mulți medici se retrag din procesul de recrutare din cauza temerii față de volumul mare de muncă și condițiile dificile de lucru.

„Înțelegem că una este să fii medic într-o secție și să îți vezi liniștit de treabă, alta este să fii la urgențe. Putem spune că la noi este mai dificil decât la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), că acolo măcar stai în interior. La urgențe însă, sunt situații când trebuie să te deplasezi afară, la mașină sau în sala de așteptare. Putem spune că este mai dificil. Chiar dacă salariile sunt motivante, este greu să aduci un medic, presiunea este prea mare", a declarat Mihail Gheorghe, managerul SAJ Dâmbovița.

Această criză de medici are repercusiuni pe termen lung, deoarece unii medici se apropie de vârsta pensionării, iar preocuparea pentru viitor se accentuează, având în vedere lipsa de înlocuitori imediat disponibili. Conducerea SAJ Dâmbovița își propune să găsească soluții inovatoare pentru a atrage și menține medicii în acest sector vital al sistemului de sănătate, în ciuda presiunii și a condițiilor dificile de muncă.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane
Concursul „Știu și aplic”
Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul rural
Două noi servicii sociale, inaugurate în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale