Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.02.2018 00:18

Exclusiv „Jurnal de Dâmbovița” ❚ Potrivit sindicaliștilor dâmbovițeni „Forța Legii”,


A A

Crește îngrijorarea bugetarilor privind nivelul de trai

Crește îngrijorarea bugetarilor privind nivelul de trai

❚ „Veniturile pe care le-au obținut prin aplicarea noii legislații de salarizare nu au fost pe măsura așteptărilor”, a declarat liderul sindical Emil Pleșa ❚ „Așteptările sunt minime. Și totul este generat de luptele politicianiste”, a mai spus Vicepreședintele Sindicatului Funcționarilor Publici „Forța Legii” Dâmbovița

 

VIRGIL VOINESCU


Vicepreședintele Sindicatului Funcționarilor Publici „Forța Legii” Dâmbovița, Emil Pleșa, a declarat, în exclusivitate pentru Jurnal de Dâmbovița, că așteptările salariaților la o îmbunătățire a nivelului de trai sunt la cel mai scăzut nivel, aceasta în ciuda măsurii ce a dus la creșterea salariilor la 1900 de lei în contextul trecerii contribuțiilor la angajat. În mod practic, oamenilor le-a scăzut puterea de cumpărare și, în consecință, acum au început să cumpere tot mai puțin. „Veniturile pe care le-au obținut prin aplicarea noii legislații de salarizare nu au fost pe măsura așteptărilor. Sigur, creșterile de salarii au generat și creștere economică, dar pe bază de consum pentru că din acei puțini bani ce au revenit în plus, oamenii au consumat mai mult, au cumpărat mai mult, inclusiv mâncare, produse electronice și electrocasnice. Dar lupta dintre formațiunile politice, criza guvernamentală ce a intervenit, a generat la acest moment o neîncredere în ceea ce privește asigurarea necesarului zilnic. Toți s-au trezit confruntați cu creșteri de prețuri la energie, gaze, carburanți și tăvălugul merge spre produsele alimentare. Trendul acesta a bulversat populația”, ne-a explicat liderul sindical, Emil Pleșa.

„Oamenii aveau așteptări maxime de la această majoritate”

Vicepreședintele Sindicatului Funcționarilor Publici ne-a mai spus că singurele semnale pozitive pe care cetățeanul simplu le-a receptat au venit de la sectorul agricol. „Aceasta, în bună măsură, se datorează și ministrului Agriculturii, care știe să explice populației. Indiferent că prezintă APIA, indiferent că vorbește de dezvoltarea șeptelului animal, prin ce face generează încredere. La polul opus este ministrul Economiei, care a bulversat cetățeanul din prima zi de mandat. Din această cauză, așteptările sunt minime. Și totul este generat de luptele politicianiste. Aceasta este cauza ce aduce toate problemele și asta doare cel mai mult cetățeanul de rând și, în general, salariatul”, a spus Emil Pleșa, care a precizat că oamenii sunt tot mai sceptici și așteptările privind veniturile și un nivel de trai mai bun sunt tot mai mici, aceasta în cadrul unui sistem în care politicienii au ajuns la lupte interne. „Aceasta a dezorientat total lumea. Oamenii aveau așteptări maxime de la această majoritate însumând prin vot peste 60 %. Concret, așteptau legi care să aducă bunăstare, legi europene în sprijinul democrației autentice. Or, majoritatea a trecut la lupte interne și aceasta lovește în interesul celor care le-au acordat încrederea”, a conchis liderul de sindicat, Emil Pleșa.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pensia nu ține pasul cu inflația
MESAJ DE CONDOLEANȚE
Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moldova cu inimă, minte și literatură

Acum vreo 5 ani descopeream potențialul Republicii Moldova de a intra în Uniunea Europeană. Fiind la Euractiv, la Bruxelles, mi-a plăcut povestea Ministrului de Externe de atunci, Nicu Popescu, iar apoi video-interviul cu Natalia Gavriliță, Prim-ministru, mi-a confirmat că strategia țării este pe direcția bună.

Unii moldoveni mă întreabă de ce îi ajut? Le răspund simplu, fără nici o ezitare.... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale