Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.10.2012 00:16

De ieri, la Târgoviște


A A

Copiii cu handicap au un Centru de reabilitare

Copiii cu handicap au un Centru de reabilitare
Slujba de sfințire a noului Centru pentru copii cu handicap s-a bucurat de atenția oficialităților

❚ A fost făcut primul pas spre normalitate – pentru recuperare și ajutor de specialitate oferit celor peste 1300 de copii dâmbovițeni atinși de grave probleme medicale ❚ La inaugurarea Centrului de Recuperare a Copilului cu Handicap din str. Ion Ghica nr. 1 a participat, alături de autoritățile județene, consilierul ministrului Muncii ❚ Visul unor oameni de bine a devenit realitate, grație parteneriatului dintre Consiliul Județean și Fundația SERA România

 

Consiliul Județean Dâmbovița, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și Fundația SERA România au inaugurat ieri, 23 octombrie, la Târgoviște, în str. Ion Ghica nr. 1, primul Centru de recuperare și reabilitare pentru copilul cu handicap. La inaugurare au participat: consilierul ministrului Muncii, Cristina Păduraru, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, prefectul Emilian Rusu, președintele Fundației SERA România, Bogdan Simion, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (candidat USL la alegerile parlamentare pe Colegiul Târgoviș- te-Moreni), alături de alte oficialități județene. Inaugurarea oficială a fost realizată de președintele CJD, consilierul ministrului Muncii și președintele Fundației SERA.

 

Centru de 350 de mii euro

Clădirea a fost construită pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Județean, iar investițiile legate de proiectare, construcție, dotare și formare de personal au fost asigurate de Fundația SERA, costurile totale fiind de 350 mii euro. Centrul poate oferi servicii de recuperare și reabilitare lunară pentru 90 de copii cu handicap, pe 14 specialități, dintre care amintim programe de: kinetoterapie, logopedie, hidroterapie, consiliere – evaluare psihologică și educație specială.

 

1380 de posibili beneficiari din tot județul

„Misiunea noastră va fi să asigurăm funcționarea Centrului și personalul necesar. La ultima ședință de Consiliu Județean am adăugat o hotărâre privind reorganizarea DGASPC, care are în vedere tocmai nevoia de a asigura personalul calificat format cu ajutorul Fundației SERA pentru această instituție. Sunt convins că activitatea va fi utilă pentru numărul acesta important (n.r. 1380) de posibili beneficiari din județ”, a declarat la evenimentul de ieri președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

 

Copiii cu dizabilități au dreptul la îngrijire și demnitate

Cristina Păduraru a dat citire unui mesaj din partea ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, prin care se remarca necesitatea unui asemenea obiectiv.

„Deschiderea Centrului de recuperare și reabilitare pentru copilul cu handicap înseamnă, pe deoparte, recunoa șterea nevoilor de îngrijire și asistență a acestor persoane, iar pe de altă parte, asumarea responsabilității de a asigura un nivel civilizat de viață”.

Cristina Păduraru a subliniat că România se află în proces de implementare a Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, care va sta la baza unor modificări de substanță în legislația internă, astfel încât, în ciuda restricțiilor financiare, să fie asigurate și respectate drepturile persoanelor cu handicap.

 

„Un pas mic spre normalitate”

Președintele Fundației SERA, Bogdan Simion, a remarcat că deschiderea Centrului reprezintă „un pas mic spre o normalitate a copilului cu handicap, a recuperării lui și a incluziunii sociale a copilului cu handicap. Nu am făcut decât să propunem CJD acest lucru, e drept că l-am finanțat. (…) Centrul este destinat celor peste 1300 de copii care au certificat de handicap în județ și sper că activitățile care se vor desfășura aici vor face viața lor mai ușoară”, a declarat Bogdan Simion.

 

 

 

Virgil Voinescu || [email protected]Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)
Finanțare UE pentru proiectele Stațiunii Peștera-Padina
Un singur liceu a avut promovabilitate zero la BAC
Promovabilitate de 68,45% la Evaluarea Națională
Zeci de liceeni, la ITM Dâmbovița, de Ziua porților deschise
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)
Investiții de amploare în infrastructura școlară
Sute de elevi și profesori, premiați pentru rezultatele deosebite
Parteneriat strategic pentru schimbul de cunoștințe și expertiză
Șofer-pericol, cercetat de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)

Câțiva, tot cu… pornire patriotică, au contrareplicat că, asta e, suntem membri în cea mai puternică alianță militară a planetei, că avem, ca atare, obligații și că suntem apărați de NATO. Care NATO, pe pământ românesc, are desfășurate mii de trupe sub diferite steaguri, și că, dacă Ucraina se va prăbuși, vai și amar va fi de UE invadată de Armată Roșie.

Dar, dincolo de tonul ușor ironic, mai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale