Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.12.2023 00:17

Succes remarcabil pentru România la Campionatul Mondial al Federației IDO:


A A

Copii din Târgoviște au cucerit inimile publicului internațional la balet

Copii din Târgoviște au cucerit inimile publicului internațional la balet

În perioada 26 noiembrie – 3 decembrie, s-a desfășurat Campionatul Mondial al Federației IDO în Belgia, un eveniment de amploare la care au participat 32 de țări din cinci continente. În cadrul acestui prestigios concurs de dans, trei școli din România au reprezentat țara, iar municipiul Târgoviște a fost la înălțime, contribuind la succesul echipei.

La competiția mondială au fost trei categorii de dans: jazz, balet și dans contemporan. Echipa din Târgoviște s-a remarcat prin participarea la toate cele trei categorii, prezentându-se cu nu mai puțin de 35 de categorii distincte. Din totalul acestora, 19 copii târgovișteni au avut onoarea să reprezinte municipiul în fața juriului internațional.

Echipa din Târgoviște a avut parte de o premieră la acest Campionat Mondial, după ce, în cursul acestui an, a participat și la Campionatul European, unde s-a clasat în primele cinci locuri. La nivel mondial, târgoviștenii au ajuns până în semifinale, obținând un succes notabil pentru România.

Antrenorul echipei, Daniela Pătuleanu Rotari, profesor de balet la Școala Populară "Octav Enigărescu" din Târgoviște, a vorbit despre experiența de la acest turneu final:  „A fost prima noastră participare la un Campionat Mondial. Copiii cu care am participat au vârste cuprinse între 6 și 12 ani, iar la europene am fost și cu elevi juniori, de vârste puțin mai mari. Cea mai puternică emoție a fost când am urcat pe scenă cu toate celelalte țări participante”, a declarat Daniela Pătuleanu Rotari.

Evident emoționată de reușita echipei, Daniela Pătuleanu Rotari a împărtășit o lecție valoroasă pentru toți românii: „Putem spune că noi, ca popor, mai avem multe de învățat în privința competițiilor. Trebuie să le vedem ca pe niște experiențe din care să extragem lucrurile pozitive de acolo, indiferent de rezultat".

Profesoara de balet a subliniat și atmosfera prietenoasă din cadrul competiției mondiale: „Din partea celorlalte țări, personal nu am simțit că erau într-o competiție. Au fost clipe extraordinare atât pentru mine, cât și pentru elevii mei. Românii noștri mai au de învățat din acest punct de vedere”, a mai precizat aceasta.

La balet repertoriu, echipa târgovișteană a reușit să impresioneze, clasându-se pe locul 17 din 34 de concurenți, cu Teodora Ștefania Vișenica. Cu toate că a fost o provocare nouă pentru echipă, aceștia au demonstrat o pregătire temeinică și o abordare dedicată în fața competiției internaționale.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Mai contează, la vot, poporul român?
DN 71 Bâldana - Târgoviște pe 4 benzi, gata în 2026
Razie rutieră cu peste 100 de amenzi
Amenzi „cu carul” pentru tăieri ilegale de lemne
Acțiune amplă Truck & Bus a poliției
"CONSTRUIRE HOTEL DE 4 STELE ÎN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE"
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Ursula von der Leyen - un proxy de la Angela Merkel pentru Europa
Mai mult de 1000 de arbori, gata de plantare în Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai contează, la vot, poporul român?

Răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Și, atunci, pentru ce s-au răzvrătit românii în decembrie 1989 dacă nu pentru, printre altele, dar fundamental, dreptul democratic de a fi ales și de a alege pe cei care pot fi garanții demnității și progresului națiunii? Fără a fi impuși pentru a servi fără crâcnire intereselor oneroase ale străinătății, manipularea, și fățișă, și subliminală, determinând votul.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale