Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.03.2023 00:12

DSVSA Dâmbovița:


A A

Controalele cu bătăi de cap la magazine și fermele de pui

Controalele cu bătăi de cap la magazine și fermele de pui

*S-a dispus interzicerea activității pentru 7 exploatații comerciale de tip A și pentru două magazine de comercializare pui de o zi         

 

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentului (DSVSA) Dâmbovița au efectuat, în perioada 20 - 28.03.2023, controale oficiale la  unități de comercializare a puilor de o zi și în exploatațiile comerciale de tip A pe raza județului Dâmbovița. Potrivit directorului DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea controalele oficiale efectuate au constat în verificări privind: condițiile de funcționare sanitar-veterinară a unităților; modul de comercializare și documentele sanitare veterinare de proveniență a păsărilor, etc.

,,În urma controalelor s-au constatat deficiențe privind: trasport de păsări fără documente sanitare veterinare specifice; mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar; încălcarea normelor de bunăstare în timpul transportului; nerespectarea condițiilor sanitare veterinare care au stat la baza obținerii înregistrării sanitare veterinare de către exploatațiile comerciale  de tip A; nerespectarea condițiilor de biosecuritate în exploatații. Pentru deficiențele constatate s-a aplicat 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 3600 lei conform H.G. nr. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare. Totodată, s-a dispus interzicerea activității (OIA) pentru 7 exploatații comerciale de tip A și pentru două magazine de comercializare pui o zi și o ordonanță de suspendare (OSA) pentru un magazin de comercializare pui o zi, până la remedierea deficiențelor”, a transmis directorul executiv al DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ITM Dâmbovița, cu ochii pe salariile bugetarilor
Campania 2022 de scheme de sprijin cuplat în sectorul vegetal
Rata șomajului, în scădere: 3,07%
"Calitatea vieții pensionarilor din România trebuie îmbunătățită"
384 de fermieri dâmbovițeni s-au înscris în Programul de tomate
Avansează lucrările la rețeaua de canalizare
Conferința ”Educație financiară pentru creșterea afacerilor și dezvoltarea economică”
673 de locuri de muncă disponibile
Pensionarii nu ies în stradă pentru proteste
676 de locuri de muncă disponibilePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Județul Dâmbovița – de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI

Unii istorici, dar și alți oameni de cultură, privesc județul Dâmbovița nu numai ca pe unul voievodal, ci și ca pe unul aristocratic în sensul vechimii sale în istoria poporului român și al existenței unor locuri, în frunte cu capitala sa, Târgoviște, care au dăruit vieții culturale și politice nume cu valoare de cariatide la templul eternității românești.

Și acest județ... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale