Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.09.2014 00:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Dâmbovița, în...


A A

Controale la fermele zootehnice

VIOLETA STANCIU


Specialiștii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în febra controalelor pe teren, atât în sectorul zootehnic, cât și la exploatațiile care au depus cereri de sprijin pe suprafață! Potrivit purtătorului de cuvânt al APIA Dâmbovița, Oana Năstase, pentru zootehnie eșantionul de control a cuprins 135 de exploatații, iar anul acesta cererea de sprijin în zootehnie a fost o cerere unică, la fel ca cea pe suprafață.

Concret, toate variantele de schemă de sprijin se regăseau la un loc, iar fermierul aplica acolo unde se încadra. Din eșantionul de 135 de ferme, 101 au fost mixte, adică au aplicat pentru mai multe scheme de sprijin (au solicitat atât pentru ovine, caprine ajutorul național tranzitoriu simplu, cât și pentru zonă defavorizată, pentru că ele își aveau sediul în zona defavorizată).

 

 

„Au aplicat pentru bovine ajutorul național simplu, cât și pentru zonă defavorizată, pentru că se aflau și în zona defavorizată și îndeplineau și condițiile respective, întrucât aceste scheme de sprijin sunt complementare. Dacă te încadrezi și îndeplinești condițiile, ele nu se exclud una pe cealaltă. Deci aceste 101 firme care sunt mixte au solicitat sprijinul pentru mai multe forme de plată. La acestea trebuie finalizate controalele și verificate toate animalele până la data de 18 septembrie 2014. Celelalte 34 sunt ferme care nu au decât vaci de lapte, din zona defavorizată, iar controlul pentru acestea poate fi extins până la 20 decembrie, exact cum prevede procedura strictă pe zonă. Până la această dată, am reușit să verificăm 59 de exploatații din cele 101 mixte. Practic am verificat aproximativ 9.000 de animale și am găsit conforme cu datele din cererea de plată 7.867 de animale”, a precizat Oana Năstase.

Neconformitățile au constat în animale care nu s-au regăsit nici în exploatație și nici în cererea de plată. Eșantionul de control pe zootehnie a cuprins atât ferme la limita eligibilității din punct de vedere al numărului de animale, ferme cu număr foarte mare de animale și ferme care au prezentat neconformități majore din anii precedenți.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Pasajul Petru Cercel, în plin șantier
Noi contracte semnate pentru mega-proiectul de infrastructură
Românii și-au pierdut încrederea...
Parcul UM Gară, în plin șantier
A început campania de vaccinare antirabică
Mai presus de orice "joc geopolitic"!
Piața Revoluției începe să prindă contur
Ziua Armatei Române, sărbătorită la Târgoviște
În această ultimă clipă, salvați "Oțelul de Târgoviște"!
Investițiile CJD, verificate pe teren


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Românii și-au pierdut încrederea...

... în „clasa politică” și în justiție. Ambele i-au trădat. Iar când vorbim de trădare la români, aceștia, pe pielea lor, simt că este „multilateral dezvoltată”. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale