Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.08.2022 00:29


A A

Companii de renume din Balcani

Companii de renume din Balcani

Unele companii din Balcani au reușit să se remarce în domeniul în care activează, prin serviciile de calitate oferite, cifrele de afaceri ori popularitatea ridicată pe care o au.

 

Așadar, iată 4 companii de succes din Balcani:

 

1. Dacia - Compania cu sediul în Mioveni a avut o cifră de afaceri de 21.44 miliarde de lei în 2021, în creștere cu 17.2% față de cea din 2020. Profitul net pe anul 2021 a fost de 498.28 milioane de lei. Din totalul cifrei de afacere, contribuția generată de vânzarea de autovehicule și componente este de 90.5%, adică de 19.39 miliarde de lei, în creștere cu 17.4%. Pe anul 2021, 81.3% din totalul vânzărilor s-a îndreptat către export. Numărul total de mașini vândute de Dacia pe parcursul anului 2021 a fost de 257.280 de unități. Cel mai bine vândut model este Dacia Duster, cu 188.995 de unități. Sandero este pe locul secund, cu 43.415 de unități, Logan este pe locul trei (23.737 unități) și Jogger (1.133 unități). În prezent, Dacia are peste 12 mii de angajați, fiind unul dintre marii angajatori din țara noastră.

 

2. EGT - Cunoscută astfel în domeniul jocurilor de noroc, EGT reprezintă prescurtarea de la Euro Games Technology. A fost fondată în Bulgaria, în 2002 și se află într-o creștere constantă de două decenii. EGT este unul dintre principalii dezvoltatori de jocuri pentru industria jocurilor de noroc, iar din 2005 și-a deschis o sucursală și în România. În portofoliul acestei companii se află în mod deosebit sloturile. De altfel, câteva titluri populare sunt disponibile pe cazinourile online licențiate din țara noastră, un exemplu fiind shining crown NetBet - acesta fiind unul dintre cele mai apreciate sloturi din ultimii ani, în care printre simboluri se află fructe și coroane, iar distracția este la un nivel ridicat. Burning Hot este un joc de pacanele lansat de EGT, companie care mai produce și aparate de joc, sisteme jackpot, rulete electronice, mese de blakjack semi-electronice, accesorii pentru jocuri de noroc și platforme de jocuri mobile.

 

3. eMAG - Cel mai mare retailer online din țara noastră a avut o cifră de afaceri pe anul 2021 în România de 5.6 miliarde de lei. Aceasta a crescut cu 61% față de anul 2019. eMAG este prezent din ce în ce mai puternic și în Ungaria și Bulgaria. Per total, grupul eMAG a avut o cifră de afaceri de 9.57 miliarde de lei, adăugând și celelalte companii. Acest retailer online este și unul dintre marii angajatori ai țării, depășind borna de 10 mii. Iar românii apreciază din ce în ce mai tare comerțul online, semn că peste 5 milioane de români au instalată aplicația eMAG, față de 2.6 milioane în 2020 și 1.7 milioane în 2019.

 

4. Hbis Serbia - După ani grei în care a avut mari dificultăți financiare, compania producătoare de oțel a fost achiziționată de chinezii de la Hesteel Group în 2016, pentru 46 de milioane de dolari. La doi ani distanță, după ce a investit peste 300 de milioane de dolari, compania și-a triplat producția și în 2018 a devenit cel mai mare exportator din Serbia, care a generat aproape 750 de milioane de euro cu cele aproximativ 2 tone de oțel produse aici. Hbis are 5.200 de angajați și încă 15 mii de oameni au legături cu companii care lucrează în domeniul industriei de oțel din Smederevo, unde se află principala fabrică. Compania a fost înființată în 1913 și până în 2003 a aparținut guvernului. Ulterior a fost achiziționată de o companie americană pentru 23 de milioane de dolari, dar după nouă ani aceasta a vândut-o înapoi statului sârb pentru doar 1 dolar.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale