Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.06.2024 00:19

Pornită cu succes de la Muzeul „Casa Romanței”,


A A

Colecta de cărți din Târgoviște a ajuns în Basarabia

Colecta de cărți din Târgoviște a ajuns în Basarabia

*Primire emoționantă în Raionul Brinceni din Republica Moldova pentru echipa TVR Iași și pentru colecta impresionantă de cărți realizată, în luna Mai a.c., la Muzeul „Casa Romanței“ Târgoviște *„Donează o carte, schimbă un destin” este proiectul care va continua toată vara la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște


Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște s-a alăturat, în luna Aprilie a.c., minunatului proiect „Podul de cărți TVR Iași”, lansat la Târgoviște cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, zi instituită de UNESCO. Timp de o lună, până pe 21 Mai a.c., acestui proiect, atât de necesar pentru copiii din Basarabia, i s-au alăturat numeroși dâmbovițeni, însuflețiți de Alina Mavrodin Vasiliu, președinta Federației Române a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO, directoarea artistică a Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”.

Succesul emoționant al acestui proiect inițiat și coordonat de Horia Gumeni, reputat realizator de emisiuni al TVR Iași, a vibrat în inimile multor dâmbovițeni care au reușit performanța de a face donații remarcabile. Cele peste 1000 de cărți în limba română au ajuns în aceste zile la sute de copii din Republica Moldova, Raionul Brinceni. Emoțiile au fost mari pentru echipa TVR Iași, care s-a bucurat de o primire călduroasă din partea elevilor și profesorilor Liceului Teoretic din comuna Larga, Raionul Brinceni. Fotografiile primite la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște fac cât o mie de cuvinte.

Alina Mavrodin Vasiliu, îndrăgita interpretă de romanțe din Târgoviște, foarte aprecită și în Basarabia, ne-a declarat: „Am decis să continuăm colecta de carte în limba română pentru elevii din Republica Moldova. Felicităm si mulțumim echipei TVR Iași! Horia Gumeni mi-a povestit astăzi, profund emoționat, cu câtă bucurie au primit cele peste 1000 de cărți copiii din Brinceni, îmbrăcați în straie populare românești. Am lăcrimat văzând reportajul difuzat la TVR Iași... Elevii și profesorii din Basarabia au mare nevoie de aceste cărți în limba română și de aceste gesturi de dragoste și de solidaritate din partea noastră. Podul de cărți peste Prut îi ajută pe acești copii frumoși și talentați să se bucure de valorile culturale și spirituale ale poporului român, ale cărui mlădițe sunt și ei, pentru că toți simțim, vorbim, ne rugăm și cântăm în aceeași dulce limbă română, avem același port popular și același tricolor. Mulțumim partenerilor dâmbovițeni ai proiectului: Complexul Național Muzeal «Curtea Domnească», Garnizoana Târgoviște, Arhiepiscopia Targoviștei, Societatea Scriitorilor Târgovișteni, Jurnal de Dâmbovița, dr. Ionuț Mertic, Asociația Culturală «Cetatea Romanței» și Federația Română a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO! Mulțumim prietenilor de la Magazinul TILLIS din Târgoviște, care au transportat cărțile la Iași! Colecta de cărți în limba română va continua la Muzeul «Casa Romanței» din Târgoviște, așa cum am anunțat public pe 4 Iunie, de Ziua Județului Dâmbovița. Romanța ne unește!”.

 

 

RODICA VASILIU



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale