Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.11.2015 00:20

A venit iarna și în Dâmbovița


A A

Cod galben de ninsori în nordul județului

Cod galben de ninsori în nordul județului
În zona de munte, zăpada dă deja de furcă

❚ Acesta a început de ieri și este valabil până astăzi, fiind caracterizat de ninsori temporare și depunerea unui strat consistent de zăpadă ❚ De altfel, în Bucegii Dâmbovițeni, iarna a venit, iar jandarmii montani au intervenit deja și au sprijinit trei persoane, al căror autoturism, neechipat corespunzător, a rămas împotmolit în zona Plaiul Mircii ❚ În Dâmbovița, ieri a avut loc și prima acțiune de deszăpezire pe DN 71 și pe DJ 714 și DJ 713 A

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Trei muncitori, aflați în masivul Bucegi, au avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani dâmbovițeni. La acțiunea de sprijinire a celor trei au participat jandarmii de la Posturile Montane Ordine Publică Peștera și Zănoaga, care au intervenit pe DJ 714 Moroeni-Bolboci-Peștera. Muncitorii plecaseră cu autoturismul de la locul de cazare, din zona Bolboci, și intenționau să ajungă în perimetrul Padina. Însă, la un moment dat, în zona Plaiul Mircii, nu au mai putut continua deplasarea cu autovehiculul, din cauza stratului de zăpadă format pe drumul principal, dar și a neechipării corespunzătoare a mașinii. Jandarmii au montat lanțuri pe roțile autoturismului și astfel au reușit să deblocheze mașina, fiind apoi însoțiți în condiții de siguranță până în zona Padina, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiștii, sfătuiți să nu plece la drum neechipați de iarnă

Reprezentanții Jandarmeriei dâmbovițene reamintesc tuturor celor care se află în dificultate în zona masivului montan Bucegi să apeleze numărul unic de urgență 112 sau numerele de telefon 0749.034639; 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani. Și pentru evitarea situațiilor nedorite, Jandarmeria recomandă turiștilor să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în călătorie, să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor, sac de dormit, să aibă autovehicule de teren, echipate corespunzător pentru condiții de iarnă, să folosească drumurile deschise circulației.

Comitetul pentru Situații de Urgență, în alertă

Potrivit Instituției Prefectului Dâmbovița, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis ieri o atenționare meteorologică Cod Galben, valabilă și pentru nordul județului Dâmbovița, începând de ieri, de la ora 16.00, până astăzi, la ora 14.00. În intervalul menționat, potrivit meteorologilor, temporar va ninge în zona de munte, iar în Carpații Meridionali și în cea mai mare parte a Carpaților Orientali se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Treptat, vor predomina ninsorile și în estul și sudul Transilvaniei, precum și în Subcarpații Moldovei. Trecător și izolat, vor fi precipitații mixte și în zonele deluroase din restul teritoriului.

În sudul și sudestul țării se vor cumula cantități de apă ce pot atinge pe arii restrânse 15...20 l/mp. Precipitații, local mai abundente, se vor semnala și pe parcursul zilelor următoare. În aceste condiții, președintele Comitetului județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, Ioan Marinescu, a solicitat comitetelor locale pentru situații de urgență din zona vizată să monitorizeze cu atenție evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariției unor evenimente deosebite.

Primele intervenții pe drumurile din Dâmbovița

În Dâmbovița, ieri a avut deja loc prima acțiune de înlăturare a zăpezii pe drumurile naționale și județene, astfel: Societatea Drumuri Naționale Dâmbovița a acționat cu un utilaj unimog pe DN 71, iar SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița – cu trei utilaje, două cu lamă și un buldoexcavator, pe DJ 714 și DJ 713 A. Totodată, Poliția rutieră recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu și-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc). Șoferilor li se recomandă să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor meteo-rutiere, să păstreze distanța de siguranță în mers, pentru a putea opri în siguranță și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Totodată, Poliția Rutieră a informat că DJ 713, pe sectorul de drum DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, este închis circulației publice, iar accesul în Platoul Padina se realizează pe traseul DJ 714 Glod–Sanatoriul Moroeni-Bolboci- Peștera.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale