Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.07.2015 00:20

Videoconferință cu prefecții și directorii instituțiilor deconcentrate


A A

Cod galben de caniculă: două zile de foc și pentru autorități

Cod galben de caniculă: două zile de foc și pentru autorități
Șefii instituțiilor publice, în frunte cu prefectul Ioan Marinescu, față în față cu vicepremierul Gabriel Oprea în videoconferință

❚ Ieri, premierul interimar Gabriel Oprea a cerut activarea comitetelor locale pentru situații de urgență, asigurarea serviciilor medicale de urgență și a spațiilor climatizate, atenție la focul deschis care poate provoca incendii de vegetație și a reamintit obligația angajatorilor pentru asigurarea condițiilor de muncă a salariaților ❚ Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare cod galben de temperaturi ridicate, valabilă și pentru județul Dâmbovița în următoarele două zile

CORVIN DUMITRICĂ


 

 

 

Începând de ieri, județul Dâmbovița a intrat sub Cod galben de caniculă. Temperaturile pot ajunge până la 35-38 de grade. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, cele mai crescute temperaturi se vor înregistra în partea de sud a județului, cetățenii fiind sfătuiți să încerce pe cât posibil să evite să stea timp îndelungat la soare.

Directive de la premierul interimar

Totodată, ieri, prefectul județului, Ioan Marinescu, împreună cu toți șefii serviciilor publice din Dâmbovița au participat la o videoconferință sustinută de vicepremierul și ministru al MAI, Gabriel Oprea. Vicepremierul a atras atenția asupra faptului ca avertizarea meteo Cod galben trebuie să mobilizeze toate serviciile județene, astfel încât, în cazul unor probleme, cetățenii să fie ajutați la timp.

Potrivit Agerpres, premierul interimar Gabriel Oprea le-a mai solicitat autorităților locale să se asigure că populația este informată cu privire la pericolul expunerii la temperaturi ridicate și a anunțat că sunt pregătite, pentru intervenții de urgență, peste 770 de ambulanțe, aproape 300 de echipaje SMURD, două avioane și șapte elicoptere. Gabriel Oprea a mai solicitat celor responsabili să ia toate măsurile necesare, astfel încât asistența medicală să fie asigurată la parametri optimi în perioada caniculei, în special în cazul afecțiunilor specifice perioadei de căldură excesivă și a celor care se agravează în astfel de condiții. Principala preocupare a autorităților trebuie să fie identificarea persoanelor care prezintă un risc în ceea ce privește starea de sănătate în perioada caniculei, a transmis premierul interimar.

Acesta a mai cerut să fie activate comitetele județene și locale pentru situații de urgență, acestea urmând să organizeze spații climatizate unde oamenii să poată avea acces. În acest sens, Gabriel Oprea a îndemnat la solicitarea de sprijin inclusiv din sectorul privat, apreciind că astfel de spații pot fi amenajate în farmacii, magazine mari sau în alte spații comerciale. Ministrul Afacerilor Interne a avertizat și asupra riscului de incendii de vegetație sau chiar de pădure în perioadele caniculare, recomandând evitarea focurilor deschise. În ceea ce privește măsurile luate în favoarea angajaților în zilele cu temperaturi ridicate, a fost reamintită obligația angajatorilor pentru asigurarea condițiilor de muncă și menținerea stării de sănătate a salariaților.

Pe fondul aceleiași avertizări de caniculă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Dâmbovița recomandă cetățenilor ca, în aceste zile, să transporte imediat acasă produsele achiziționate în stare refrigerată și să le păstreze la temperaturile specificate pe ambalaj, precum și să achiziționeze produse numai din locuri autorizate. Totodată, există avertismentul să nu fie cumpărate alimente de la comercianții ambulanți care își instalează tarabe pe drumurile publice, în dreptul porților, aceste alimente având un grad foarte înalt de perisabilitate când sunt expuse spre vânzare la temperaturi ridicate. Având în vedere că urmează aceste zile caniculare, comisarii CJPC Dâmbovița dau asigurări că vor fi prezenți în piețele și în principalele spații comerciale din județ, pentru a supraveghea respectarea prevederilor legale privind comercializarea produselor.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale