Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.09.2014 00:13

De azi, la Târgoviște,


A A

CNS Cartel Alfa protestează în fața Fiscului Dâmbovițean

CNS Cartel Alfa protestează în fața Fiscului Dâmbovițean
Sindicaliștii CNS Cartel Alfa aduc acuzații grave Fiscului Dâmbovițean

❚ Intenția Administrației financiare de a impozita ajutoarele sociale oferite membrilor de sindicat a declanșat nemulțumiri majore din partea CNS Cartel Alfa ❚ Vicepreședintele sindical Nicolae Dragodănescu acuză că nu există o bază legală pentru o asemenea măsură, iar Direcția Finanțelor Publice Dâmbovița încalcă grav Codul Fiscal și Constituția încercând să impună această situație ❚ Sindicaliștii demarează de azi protestele în fața sediului DGFP Dâmbovița și spun că măsura impozitării ajutoarelor sociale ar fi o premieră națională și chiar europeană

VIRGIL VOINESCU


În războiul declanșat de CNS Cartel Alfa Dâmbovița pe tema impozitării ajutoarelor sociale acordate de sindicate membrilor săi, vicepre ședintele sindical Nicolae Dragodănescu a declarat vineri, 19 septembrie a.c., în conferință de presă că această problemă este o premieră națională, acuzând că nu există un cadru legal de impozitare, cu atât mai mult cu cât Statutul sindical prevede expres constituirea unui fond de ajutorare a membrilor de sindicat.

 

 

Nicolae Dragodănescu: „Nu există o normă juridică

să ne oblige să plătim impozit pe aceste ajutoare sociale”

Nicolae Dragodănescu a precizat că pe acest subiect au fost făcute demersuri către conducerea autorității fiscale dâmbovițene și au fost cerute, prin adresă oficială, discuții în Comisia de dialog social a județului, însă fără răspuns în acest al doilea caz.

Vicepreședintele sindical acuză că Fiscul dâmbovițean

„refuză să justifice norma juridică în baza căreia a dispus o măsură ca aceasta, de a impozita. Noi spunem că nu a justificat-o, pentru că nu există o normă juridică să ne oblige să plătim impozit pe aceste ajutoare sociale. Dimpotrivă, Codul Fiscal are o prevedere foarte clară: «ajutoarele acordate de sindicate nu se impozitează». Acum dânșii vin și fac tot felul de interpretări ale acestui articol, încălcându-se principiul dacă legiuitorul nu distinge, nici interpretul nu are voie să o facă”, a declarat Nicolae Dragodănescu.

 

 „Nu este treaba Fiscului”

Mai mult, viceliderul sindical a declarat că nici în Europa nu există o asemenea măsură, avertizând că autoritatea statului are obligația de a verifica legalitatea acordării unui ajutor, și nu oportunitatea lui.

„Oportunitatea revine în exclusivitate sindicatului din fondul căruia se dă și al cărui membru este respectivul salariat. Nu este treaba Fiscului să-mi numere zilele de grevă (de exemplu). Ne-a șocat că, în opinia fiscului, noțiunea de ajutor social este echivalentă cu sărăcia. Adică dânșii spun: «să se facă dovada că respectivul nu avea venituri». Dar cine spune treaba asta?! Ajutorul social este o formă de sprijin, în normele juridice românești nu există termenul de ajutor social impozabil, iar în Constituție există clar o prevedere că nu poate fi nicio pedeapsă fără să existe o normă juridică pentru legalitatea ei. Noi considerăm că autoritatea fiscală dâmbovițeană a încălcat grav Constituția, nu numai legile care guvernează relațiile fiscale între operatorii privați și publici”, a mai declarat Nicolae Dragodănescu.

 

De luni până vineri, proteste zilnice de o oră

„Vom dezvolta acest sistem de întrajutorare. La ultima ședință a Sindicatului «Valahia» (n.n. al cărei președinte este Nicolae Dragodănescu) s-a luat hotărârea de majorare a cuantumului ajutorului social acordat membrilor de la 600 la 1000 lei. Vom pune în practică această hotărâre, chiar dacă vom aștepta până vom finaliza formalitățile cu administrația financiară. Ne vom judeca, dar suntem sindicat și, așa cum am spus, vom protesta în săptămâna 22-26 septembrie, de la ora 15.30 la 16.30. De când funcționăm ca sindicate dăm ajutoare sociale, dar nimeni nu a venit, fără să existe o lege care să-i permită, să ne spună trebuie să ne dați și nouă impozit. Din banii noștri, punem bani la comun, ca să ne ajutăm pentru zile negre”, a concluzionat vicepreședintele CNS Cartel Alfa Dâmbovița.

După conferința de presă susținută vineri de CNS Cartel Alfa Dâmbovița, am încercat să obținem un punct de vedere din partea directorului Fiscului dâmbovițean, însă, din păcate, domnia sa nu a putut fi contactat.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale