Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.04.2024 00:20

Prin președintele Corneliu Ștefan, la sesiunea plenară,


A A

CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor

CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor

*„Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan

 

Ștefan Khalil


 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a luat parte la cea de-a 160-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor (COR), organizată la Bruxelles. În cadrul acestei sesiuni, temele principale de discuție au fost legate de finanțările nerambursabile și impactul lor asupra administrațiilor județene și locale din România. Consiliul Județean Dâmbovița, sub conducerea președintelui Corneliu Ștefan, a reușit să se alinieze la ritmul de dezvoltare al Europei, devenind un exemplu de succes în atragerea fondurilor europene. Acest lucru a permis implementarea unor proiecte importante care au contribuit la dezvoltarea județului în diverse domenii.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul celei de-a 160-a sesiuni a Comitetului European al Regiunilor, la care am participat în ultimele două zile. În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri. În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Comitetul European al Regiunilor, înființat în 1994, servește ca un organ consultativ pentru autoritățile locale și regionale din Europa, având 329 de membri care reprezintă autoritățile regionale, primarii și reprezentanții aleși din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Prin intermediul acestui comitet, autoritățile locale și regionale pot influența elaborarea legislației UE care afectează regiunile și orașele din Europa.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii
Militarii și polițiștii, în situație critică
Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”
Alexandru Iorga, „un primar de care orașul Găești are nevoie”
Întreruperi de energie electrică programate
Trafic închis temporar în Târgoviște
Dorul toxic după imperiul defunct (III)
Semnarea asocierilor pentru Programul Județean de Dezvoltare Locală
Daruri elevilor participanți la proiectul „Învăț să mă protejez”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.

Marți, 21 mai 2024, s-a derulat a doua dezbatere dintre posibilii presedinți ai viitoarei Comisii Europene. Evenimentul a fost organizat de think tank-ul Brugel și prestigioasa publicație Financial Times. Tema principală a fost legată de dezvoltarea economică a UE. A fost a doua dezbatere de acest gen din acest sezon, după cea de la Maastricht.

La întrevederea de 75 de minute, începând cu ora 17.00 CET, au... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale