Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.04.2014 08:18

Investițiile străine în județ se mențin la nivelul de anul trecut


A A

China a dat lovitura în comerțul dâmbovițean

China a dat lovitura în comerțul dâmbovițean
Tendința mediului de afaceri dâmbovițean este de revenire, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului

❚ Față de tendința națională, unde societățile de peste hotare nu prea s-au mai grăbit să deschidă afaceri, în județ semnalele sunt de bine - cu 16 înregistrări de firme cu capital străin în perioada ianuarie - jumătatea lunii aprilie ❚ Pe primul loc se află China, urmată de Italia, Turcia, Spania și chiar Israel, domeniile preferate de activitate fiind comerțul, agricultura, silvicultura, industria prelucrătoare

 

VIOLETA STANCIU


 

După criza economică prelungită, care a decimat multe firme autohtone, încet-încet mediul de afaceri începe să-și revină. Și cum de regulă „pulsul” economiei se ia de la Registrul Comerțului Dâmbovița, semnalele primite de la această instituție sunt încurajatoare, mai ales în ceea ce privește înmatricularea de firme noi.

 

Astfel, de la începutul anului și până la jumătatea lunii aprilie, s-au înregistrat la ORC Dâmbovița circa 220 de persoane juridice, numărul fiind egal cu cel al înmatriculărilor de anul trecut. În același interval de timp din 2014, în județ, s-au înmatriculat și 350 de agenți economici - persoane fizice, aici observându-se o scădere de aproximativ 10% față de aceeași perioadă din 2013.

„Din punct de vedere al domeniilor de activitate preferate de companii la înmatriculare, anul acesta avem pe primul loc comerțul cu ridicata și amănuntul, transport și depozitare, activitatea de construcții, industria prelucrătoare și activitățile profesionale, științifice și tehnice”, ne-a precizat jr. Smaranda Brebeanu, directorul Registrului Comerțului Dâmbovița.

 

Dâmbovița „sparge” tendințele naționale la firmele cu capital străin

Un semnal pozitiv pentru județul Dâmbovița vine și din partea investițiilor străine care nu sunt în scădere, așa cum se întâmplă la nivel național, ci, dimpotrivă, se mențin la un nivel constant. În privința țărilor care au ales ca destinație de investiții județul Dâmbovița, merită subliniat faptul că pe primul loc se află China, urmată de Italia, Turcia, Spania și Israel. În perioada scursă din acest an, la ORC Dâmbovița s-au înregistrat 16 societăți comerciale cu capital străin.

„Din punct de vedere al înmatriculării de firme cu capital străin, deci firme care au asociați sau acționari care declară domiciliul în afara teritoriului României, numărul acestora este sensibil egal față de aceeași perioadă a anului trecut. Deși, în general, în țară se înregistrează o ușoară scădere a acestui tip de companii, în județul Dâmbovița numărul lor este egal cu al celor înregistrate anul trecut atât din punct de vedere al numărului de companii, cât și al valorii capitalului. Cu privire la țările cărora le aparține capitalul, în care își au domiciliul asociații sau acționarii, anul acesta pe primul loc se află China, apoi Italia, Turcia, Spania și Israel. Din punct de vedere al activității desfășurate de aceste companii, pe primul loc este comerțul cu ridicata și amănuntul, apoi industria prelucrătoare, agricultură, silvicultură, tranzacții imobiliare, transport și depozitare”, a menționat jr. Smaranda Brebeanu, directorul ORC Dâmbovița.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale