Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.01.2023 00:19

Anunț important făcut de președintele CJD: a fost identificat cel mai bun traseu


A A

Centura municipiului Moreni, pe drumul cel bun

Centura municipiului Moreni, pe drumul cel bun

*Suma necesară pentru implementarea întregului proiect se ridică la aproximativ 35.000.000 de euro

 

După Târgoviște, Pucioasa, Fieni, Găești, acum și municipiul Moreni a intrat în atenția administrației județene care caută soluții pentru realizarea unei centuri ocolitoare  care să ușureze traficul în zonă. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a anunțat în urmă cu puțin timp că a fost identificat cel mai bun traseu pentru centura municipiului Moreni! Potrivit acestuia, ruta optimă va avea 13,9 km lungime și o bandă pe sens, iar KM 0 se va afla la intersecția cu drumul județean DJ 720 la km 6+450, pe partea dreapta a acestuia, în comuna Gura Ocniței.

„În acest punct se va amenaja un sens giratoriu care va asigura legătura cu DJ 720, drum care leagă municipiul Moreni de municipiul Târgoviște. De la acest sens giratoriu, traseul urmărește rețeaua de drumuri de exploatare existente în Moreni, comunele Gura Ocniței și I.L. Caragiale, coboară pe malul stâng al râului Cricov și se intersectează cu DJ 710A. Și aici va fi un sens giratoriu, asigurându-se în acest fel legăturile cu municipiul Moreni și comuna I.L. Caragiale. Se va construi un pod de 100 de metri liniari care va traversa râul Cricov, drumul urmând să se îndrepte spre Parcul Industrial Moreni. De aici, varianta de ocolire studiată se suprapune pe traseul drumului de exploatare existent, ajunge la intersecția cu DJ 720, după ieșirea din Moreni. Din acest punct, centura își urmează traseul pe o lungime de 6,1 km pe drumurile de exploatare ale comunei I.L. Caragiale. FOARTE IMPORTANT este că la kilometrul 4+245 din varianta de ocolire a municipiului Moreni se va desprinde o bretea ce va face legătura cu drumul național DN 72. Suma necesară pentru implementarea întregului proiect se ridică la aproximativ 35.000.000 de euro. Târgoviște, Pucioasa, Fieni, Găești și acum Moreni sunt inele de centură prin care creștem mobilitatea și siguranța participanților la trafic, dar dezvoltăm și economia județului prin transportul rapid și eficient al mărfurilor, pe drumuri scurte și moderne. Ne-am asumat aceste lucruri! Le și îndeplinim!”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Tezaurul românilor, nikogda!? (II)
Proteste la orizont, la ușa ROMARM
Undă verde pentru reabilitarea Liceului Voievodul Mircea
Protecția Consumatorilor și Siguranța Alimentară, în vizorul Prefecturii
Analiză detaliată a indicatorilor economico-sociali din Dâmbovița
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Reabilitarea infrastructurii rutiere continuă să avanseze
Daruri pentru Căminul de bătrâni Fundația „Catedrala Eroilor”
Primar de la PSD în cel puțin 5 localități PNL


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)

Documentarul „Zvezda”, în replică la ideea guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, de a lansa un lobby internațional privitor la faptele că „România are un drept de creanță deplin valabil asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova în 1916-1917”, isterizați, și comentatorii, și istoricii, chemați „la bară”, s-au dat de ceasul morții să argumenteze (falsuri care ar face-o să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale