Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.03.2018 08:32


A A

Ceasuri Quartz vs. Ceasuri Mecanice: care ți se potrivește mai bine?

 

Veșnica dilemă a celor care vor să achiziționeze un ceas de mana este „ar trebui să cumpăr un ceas quartz sau un ceas mecanic?”. Este evident că nu există un răspuns universal valabil la această întrebare, dar noi vom încerca totuși să-ți prezentăm principalele caracteristici ale acestor două tipuri de ceasuri de mana și te vom lăsa pe tine să decizi care ți se potrivește mai mult.

 

Cum funcționează?

 

În primul rând, prin ce sunt diferite ceasurile quartz de cele mecanice? Ceasurile quartz funcționează pe bază de baterie care trimite un semnal electric printr-un cristal de quartz. La rândul lui, cristalul vibrează cu o anumită frecvență și devine un instrument aproape ideal de a măsura timpul. 

 

Ceasurile mecanice nu au nevoie de baterie. Ele au un mecanism pur mecanic fără a necesita curent electric. De cele mai multe ori, este totuși nevoie ca aceste ceasuri să fie întoarse manual. Există și ceasuri mecanice care nu au nevoie de întoarcere manuală , caz în care ele se numesc ceasuri automatice (self-winding). Acestea se bazează pe încărcarea cu energie a mecanismului prin mișcarea mâinii.

 

 

Cum arată?

 

Din moment ce majoritatea oamenilor se uită mai întâi la cum arată un ceas și mai apoi la ce caracteristici extra are, este logic să punem accent pe diferențele de aspect. Există ceasuri quartz ieftine, chiar sub 50 RON, la fel cum există și modele cu un preț mai mare, în funcție de caracteristici și producător.

 

Indiferent de preț, ceasurile quartz pot avea afișaj electronic sau analog (cu limbi). Cel electronic are avantajul că îți oferă posibilitatea de a introduce tot felul de opțiuni care lipsesc la ceasurile mecanice, care pot avea doar afișaj analog. Vorbim aici despre cronometru, alarmă, iluminare sau chiar busolă. Deci, dacă dorești aceste lucruri, ești practic obligat să alegi un ceas quartz.

 

Aspectul unui ceas mecanic, fie el manual sau automatic, relevă o mai mare atenție la detalii și un design deosebit prin faptul că de cele mai multe ori, mecanismul poate fi văzut printr-un geam transparent de pe spatele carcasei. Acest lucru te duce cu gândul la vremurile când bărbați ce poartă monoclu își scot din buzunar un ceas mecanic cu lanț pentru a vedea cât mai durează până începe piesa de teatru.

 

Când le porți?

 

În general, ceasurile quartz sunt mai ușor de asortat cu o ținută, fie ea casual, sport sau elegant, pe când ceasurile mecanice nu pot fi purtate cu orice obiecte de îmbrăcăminte. Dacă preferi ținutele sport, este de dorit să cumperi un ceas quartz cu afișaj electronic. 

 

De exemplu, ceasurile dual-time, care funcționează pe baza unui mecanism quartz, au un aspect modern si oferă diverse facilități. Multe astfel de modele îmbină afișajul electronic cu cel analog pentru a oferi ora exactă de pe 2 fusuri orare diferite. 

 

Pe de altă parte, persoanele care se îmbracă des în haine casual elegant, vor arăta foarte bine cu un ceas mecanic la mână, sau măcar un ceas quartz cu afișaj analog.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Program național pentru pește, la Nucet
Investițiile în infrastructura școlară continuă
Celebrul joc de păcănele "Sizzling Hot" poate fi jucat la cazino online 100% legal
Electrica Furnizare: "Fii informat! Nu te lăsa păcălit!"
COS Târgoviște riscă să rămână fără autorizația de mediu
Care sunt brichetele promovate de catre S.T. Dupont in 2019
1185 de firme noi pentru tinerii fermieri
Înscrierile în Programul de tomate
ANUNȚ PRIVIND LOCURILE DE MUNCĂ VACANTE
Cererile de plată se completează electronic


Material realizat la comanda Partidului Social Democrat PSD, CIF 41190008, prestator SC JURNAL MEDIA TOP SRL
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Întrebările emanate de la Cotroceni...

... în sfârșit, după o îndelungată gândire (dar nu și matură), au fost aduse la cunoștința nației nerăbdătoare, de președintele patriei, Klaus Werner Iohannis, pentru referendumul de duminică. Dar pentru a putea fi imprimate pe buletinul de vot a „bătut depeșă” pentru Parlament cerându-i aprobarea. 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale