Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.04.2024 00:17


A A

Campanii publice lansate de muzeele dâmbovițene

Campanii publice lansate de muzeele dâmbovițene

*Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște lansează două campanii publice: „Obiecte și amintiri din comunism” și „Școala de Cavalerie de la Târgoviște”

 

Acest apel se adresează tuturor celor care dețin obiecte din perioada comunistă, cetățeni pe care îi îndemnăm să nu le arunce în uitare și să le doneze muzeului pentru a completa colecțiile și pentru a organiza expoziții și evenimente educative, ateliere, ghidaje tematice pentru elevi, studenți și toți cei interesați. Astfel, Viața cotidiană în comunism, o expoziție permanentă, va fi organizată în viitorul apropiat și avem nevoie de sprijinul comunității pentru a reconstitui aspecte ale epocii comuniste (1948-1989).

Orice obiect donat, dacă se poate și însoțit de câteva date, va fi pus în evidență și va sprijini demersul nostru. La fel, orice fel de amintire din acea perioadă ne este de mare ajutor. Pot fi  obiecte de uz casnic/gospodăresc, piese de mobilier, acte/obiecte personale, jucării, mărțișoare, fotografii, felicitări, piese de vestimentație etc. Cine a devenit pionier la Turnul Chindiei este așteptat la muzeu. Tot așa, ultimele zile ale comunismului așa cum au fost trăite de copii, tineri și maturi, civili sau militari, reprezintă o direcție de interes special.

De asemenea, la fel de important, orice obiect sau informație despre Școala de Cavalerie de la Târgoviște va contribui la o mai bună cunoaștere a funcționării acesteia, dar și a societății românești din perioada interbelică. Dacă aveți părinți sau bunici care au fost elevi sau ofițeri, dacă dețineți fotografii sau alte obiecte, acum este momentul să le putem scana, fotografia, studia în vederea organizării muzeului Școlii de Cavalerie. Muzeul va reprezenta un punct de mare interes atât pentru români, dar și pentru turiști din toată lumea.

Toți donatorii vor beneficia de abonamente pentru vizitarea muzeelor din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, de evenimente speciale în cadrul muzeului, alături de consemnarea numelor lor în cuprinsul materialelor de valorificare expozițională. Obiectele vor fi preluate prin act de donație, apoi vor fi evaluate și înregistrate în colecția muzeului.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale