Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.05.2017 00:20

Pe 31 mai, în programul național de donare de sânge,


A A

Campania "N-avem sânge" ajunge la Târgoviște

Campania

VIRGIL VOINESCU

 


 

Pentru a crește rezervele de sânge din Centrul de Transfuzie Sanguină Târgoviște, în cadrul campaniei „N-avem sânge”, lansată în plan național de Crucea Roșie Română și Institutul Național de Transfuzie Sanguină, la Târgoviște, în data de 31 mai va avea loc o campanie de donare de sânge, a declarat ieri, 22 mai, în conferință de presă reprezentantul Crucii Roșii Dâmbovița, Raul Pavelescu, și directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu. Campania „N-avem sânge”, cum s-a afirmat, își propune creș- terea rezervelor de sânge din cinci centre de transfuzie sanguină din țară, între care și Târgoviște, mai ales pentru mini-vacanța 1-5 iunie a.c., când numărul donatorilor va fi mai mic, iar necesarul de sânge va fi în creștere. Campania „N-avem sânge” va reuni pe străzile din Bucure ști, Ploiești, Alexandria, Buzău și Târgoviște, în perioada 16-31 mai, peste 100 de voluntari ai Crucii Roșii Române care vor încerca să informeze și să responsabilizeze oamenii de necesitatea donării de sânge.

„Aceștia vor face cunoscute condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a dona sânge și etapele procesului de donare”, a declarat Raul Pavelescu, cu precizarea că la Târgoviște centrul mobil de donare de sânge se va afla miercuri, 31 mai, în intervalul orar 9.00-15.00, pe platoul Prefecturii. Pe de altă parte directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Târgoviște, dr. Iulia Stanciu, a salutat inițiativa care vine după „mai bine de 20 de ani”.

Aceasta a apreciat acțiunea și inițiativa Crucii Roșii Române mai ales prin prisma faptului că poate să realizeze promovarea donării de sânge „pe care Centrul de Transfuzie Sanguină nu o poate face”. „În rest, colectă, validare, expediție, preparare, producție, facem noi. Dar această acțiune care este foarte importantă și care era tot atributul nostru dar care se face peste tot în lume de către Crucea Roșie a cam lipsit”, a susținut dr. Iulia Stanciu, care a spus că acțiunea ce se va realiza împreună cu Crucea Roșie vine în completarea unui șir de acțiuni de colectă mobilă de sânge realizate de Centrul de Transfuzie în parteneriat cu alte instituții din Dâmbovița.

„Mă refer aici la Inspectoratul Județean de Jandarmi, Arhiepiscopia Târgoviștei acțiuni care ne-au crescut simțitor colecta de sânge de la începutul anului până acum”, a spus directorul CTS Târgovi ște, precizând că personalul și materialele necesare la această campanie de donare vor fi puse la dispoziție de către Centrul de Transfuzie Târgoviște, unde, prin prisma amplorii, se va lucra cu program prelungit pe 31 mai, „până seara probabil”.

Condiții de donare

Potrivit directorului CTS Târgovi ște, dr. Iulia Stanciu, pentru a dona sânge prima condiție o reprezintă vârsta care trebuie să fie cuprinsă între 18 ani împliniți și 60 de ani. „Alte condiții mai sunt: greutatea peste 50 de kilograme, pulsul regulat, 60-100 bătăi pe minut, tensiunea arterială sistolică între 100 și 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale, femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli psihice, boli hepatice și boli endocrine”, a explicat dr. Iulia Stanciu.

„Donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie sau alte boli neurologice, boli psihice, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitirigo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii și cancer. În cadrul conferinței reprezentantul Crucii Roșii Dâmbovița, Raul Pavelescu a prezentat declarația directorului general al Crucii Roșii Române, Silviu Lefter privind campania lansată de Crucea Roșie Română. „Sângele este un țesut viu care nu poate fi înlocuit cu un produs de laborator, de aceea noi, oamenii, trebuie să donăm sânge pentru cei care au nevoie. Ne dorim ca cetățenii să răspundă la chemarea noastră și să salveze vieți”, se preciza în mesajul directorului general al Crucii Roșii Române.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”
Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale