Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.04.2021 00:17

Între 7 aprilie -12 decembrie 2021, DSP Dâmbovița derulează campania:


A A

Campania "Împreună pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă!"

Campania

Ministerul Sănătății, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății 7 aprilie 2021, lansează o campanie de informare, educare, comunicare, sub sloganul Împreună pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă!, campanie care aduce în atenția decidenților și a populației necesitatea intervențiilor în toate politicile pentru diminuarea inechităților în materie de sănătate. Campania are ca obiectiv principal în fiecare dintre cele opt luni creșterea nivelului de informare cu privire la: - determinanții sociali ai stării de sănătate ai populației vulnerabile (aprilie) - starea de sănătate și percepția acesteia în rândul populației vulnerabile comparativ cu populația generala (mai) - problematica asigurării accesului la servicii pentru populația vulnerabilă (iunie) - comportamentele cu risc pentru sănătate în rândul populației vulnerabile (iulie) - automedicația și consumul de antibiotice la populația vulnerabilă (august) - starea de sănătate a femeilor din comunitățile vulnerabile, inclusiv sănătatea reproducerii (septembrie) - starea de sănătate a copiilor în comunitățile vulnerabile (octombrie) - drepturile la sănătate și la servicii de sănătate ale populației vulnerabile (noiembrie). Problematica populației vulnerabile este extrem de complexă atât din punct de vedere, social, economic, educațional și al stării de sănătate. Lipsa locului de muncă, nivelul educației, venitul, locuința, accesul la apă de băut, hrană și energie electrică au un impact considerabil asupra sănătății, în timp ce factori precum utilizarea serviciilor medicale au adesea un impact mai mic. Cercetarea Evaluare de nevoi și comportamente la risc pentru sănătate în populația vulnerabilă, efectuată in anul 2019 de specialiștii INSP pe un lot de 1645 de persoane vulnerabile din 28 de județe, arata ca 72 % dintre femei și 53,5 % dintre bărbați nu sunt angajați în muncă și 40% dintre familii trăiesc cu mai puțin de 500 lei pe lună. 59% dintre persoane își declară starea de sănătate ca fiind bună și foarte bună, comparativ cu 70,9% din populația generală, 31% din adulți declară că suferă de o boală cronică comparativ cu 19,5% din populația generală și 9% dintre copii au deja au boli cronice.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pensia nu ține pasul cu inflația
MESAJ DE CONDOLEANȚE
Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moldova cu inimă, minte și literatură

Acum vreo 5 ani descopeream potențialul Republicii Moldova de a intra în Uniunea Europeană. Fiind la Euractiv, la Bruxelles, mi-a plăcut povestea Ministrului de Externe de atunci, Nicu Popescu, iar apoi video-interviul cu Natalia Gavriliță, Prim-ministru, mi-a confirmat că strategia țării este pe direcția bună.

Unii moldoveni mă întreabă de ce îi ajut? Le răspund simplu, fără nici o ezitare.... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale