Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
06.04.2021 00:17
Între 7 aprilie -12 decembrie 2021, DSP Dâmbovița derulează campania:
Campania "Împreună pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă!"

Ministerul Sănătății, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății 7 aprilie 2021, lansează o campanie de informare, educare, comunicare, sub sloganul Împreună pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă!, campanie care aduce în atenția decidenților și a populației necesitatea intervențiilor în toate politicile pentru diminuarea inechităților în materie de sănătate. Campania are ca obiectiv principal în fiecare dintre cele opt luni creșterea nivelului de informare cu privire la: - determinanții sociali ai stării de sănătate ai populației vulnerabile (aprilie) - starea de sănătate și percepția acesteia în rândul populației vulnerabile comparativ cu populația generala (mai) - problematica asigurării accesului la servicii pentru populația vulnerabilă (iunie) - comportamentele cu risc pentru sănătate în rândul populației vulnerabile (iulie) - automedicația și consumul de antibiotice la populația vulnerabilă (august) - starea de sănătate a femeilor din comunitățile vulnerabile, inclusiv sănătatea reproducerii (septembrie) - starea de sănătate a copiilor în comunitățile vulnerabile (octombrie) - drepturile la sănătate și la servicii de sănătate ale populației vulnerabile (noiembrie). Problematica populației vulnerabile este extrem de complexă atât din punct de vedere, social, economic, educațional și al stării de sănătate. Lipsa locului de muncă, nivelul educației, venitul, locuința, accesul la apă de băut, hrană și energie electrică au un impact considerabil asupra sănătății, în timp ce factori precum utilizarea serviciilor medicale au adesea un impact mai mic. Cercetarea Evaluare de nevoi și comportamente la risc pentru sănătate în populația vulnerabilă, efectuată in anul 2019 de specialiștii INSP pe un lot de 1645 de persoane vulnerabile din 28 de județe, arata ca 72 % dintre femei și 53,5 % dintre bărbați nu sunt angajați în muncă și 40% dintre familii trăiesc cu mai puțin de 500 lei pe lună. 59% dintre persoane își declară starea de sănătate ca fiind bună și foarte bună, comparativ cu 70,9% din populația generală, 31% din adulți declară că suferă de o boală cronică comparativ cu 19,5% din populația generală și 9% dintre copii au deja au boli cronice.
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Daruri pentru Centrul Persoanelor cu Dizabilități"Numărul celor infectați cu COVID-19 a scăzut"
Experiențe inedite într-un proiect social: Școala de Meserii
Solicitările de testare pentru COVID-19 au scăzut considerabil
Pregătirea mieilor de Paște, printre controale
Rata șomajului, în scădere: 2,96%
Sprijin pentru Spitalul din Găești
Controale anti-COVID-19 în rafală
Vaccinul anti-COVID-19, curând la cabinetul medicului de familie
Peste 51.000 de persoane vaccinate în Dâmbovița
Editorial
Biden, cu oiștea-n gardul lui Putin. Kremlinul își vede de treabă (II)

GEORGE COANDĂ
Astfel, „criminalul” (killer) Putin a înconjurat Ucraina cu un înspăimântător „cerc de foc” din care curând - așa sau va plăti, după zicerea amenințătoare a lui Joe Robinette, prețul (a ce, că nici el nu știe prea bine!?) – ataca în iureș pe trei direcții strategice: Donbass – Lugans (zonă majoritar rusofonă pe care este posibil s-o integreze Federației Ruse); dinspre... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
