Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.03.2023 00:19

La Târgoviște,


A A

Calea Domnească a intrat în reabilitare majoră

Calea Domnească a intrat în reabilitare majoră

*Ieri, executivul Primăriei a făcut o vizită de lucru pe șantierul ce privește modernizarea uneia dintre cele mai circulate străzi din municipiu

 

În această săptămână a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a străzii Calea Domnească din Târgoviște. Executivul Primăriei a făcut o vizită de lucru pe șantierul ce privește modernizarea uneia dintre cele mai circulate străzi din municipiu. În cadrul vizitei a fost susținută și o conferință de presă în teren, la care a participat primarul Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Aceasta este prima etapă a proiectului în care vor mai fi reabilitate bulevardele Independenței și Libertății, străzile 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele. Valoarea primului contract este  21.539.674,38 lei, fonduri nerambursabile.

„Ne aflăm pe Calea Domnească din municipiul Târgoviște, aici unde a debutat cel mai mare proiect de modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Târgoviște din ultimii 10 ani. Este vorba despre un proiect finanțat prin Programul Anghel Saligny, în valoare de peste 20 de milioane de lei ca primă etapă a acestui program important de care discutăm. Calea Domnească este o arteră rutieră cu o suprafață de peste 60.000 de metri pătrați, poate cea mai mare din Târgoviște. Lucrările vor fi derulate etapizat, astfel încât să nu încurcăm foarte mult nici traficul rutier. Este o  investiție  foarte importantă pe proiectul care tocmai a început, vor fi reabilitate și alte străzi din Târgoviște. Mă refer aici de exemplu la Bulevardul Independenței, Bulevardul Libertății, de asemenea, strada 9 mai va intra în reabilitare, va intra în reabilitare Boerescu Zaharia”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Edilul șef a mai oferit detalii și despre cel de-al doilea contract pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Târgoviște, care va fi derulat tot pe „Anghel Saligny”.

„În cea de-a doua etapă a proiectului pe Anghel Saligny, vor mai intra în reabilitare străzi din microraioanele 3 și 4 din Târgoviște. Totalul proiectelor ajunge la aproximativ 35 de milioane de lei, valoare cumulată. Sunt foarte multe de făcut, ținând cont că pe Calea Domnească nu s-au mai făcut intervenții de foarte mult timp. Doar stratul de uzură a mai fost turnat, dar zona trotuarelor arată foarte rău, aceeași situație și pe Bulevardul Independenței”, a completat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)
Proiect pentru amenajarea unui centru social
CJD a relansat Programul Județean de Dezvoltare Locală
Părintele vicar Ionuț Ghibanu, reales președinte al Crucii Roșii Dâmbovița
Muzeele dâmbovițene au trecut la programul de vară
Va fi România la masa marii producții de baterii? (II)
Dotări importante la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Sindicatele din Poliție nu vor opri protestele
Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătorită la Muzeul „Casa Romanței”
Digitalizarea la Biblioteca Județeană DâmbovițaPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)

Potrivit Institutului Geologic Român, țara noastră are zăcăminte de resurse aflate pe lista recent actualizată a materiilor prime strategice, esențiale pentru lanțul valoric al bateriilor. De pildă, Europa are un necesar de 7% litiu pentru producția de baterii litiu-ion dar produce doar 3%, deci este necesară dublarea producției. Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român spune că țara noastră... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale