Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.02.2024 00:14

Ieri, în ședința ordinară a CJD, cu majoritate de voturi,


A A

Bugetul județului Dâmbovița pe anul 2024 a fost adoptat

Bugetul județului Dâmbovița pe anul 2024 a fost adoptat

*„Pentru prima dată, bugetul Consiliului Județean Dâmbovița are alocată suma de peste 63% din total buget doar pentru investiții. 37% din buget este pentru funcționare”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan

 

Ieri, 12 februarie 2024,  a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița aferentă acestei luni în cadrul căreia a fost adoptat bugetul propriu al județului Dâmbovița pe anul 2024. Au fost prezenți în sală 31 de consilieri județeni, din totalul de 34, plus președintele CJD, Corneliu Ștefan, deci un total de 32. La prezidiu s-au mai aflat vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul județului, Dan Popa, iar Instituția Prefectului Dâmbovița a fost reprezentată de subprefectul Ioan Corneliu  Sălișteanu.

Pe ordinea de zi s-au aflat 25 de proiecte de hotărâre, cu mențiunea că proiectul de la punctul 18 a fost retras, iar ultimele 6 proiecte au fost suplimentate. Ordinea de zi a fost epuizată în maximum 40 de minute, toate proiectele de hotărâre au fost adoptate cu unanimitate și majoritate de voturi (2) de toți aleșii județeni. Cel mai important proiect a fost aprobarea bugetul propriu al județului Dâmbovița pe anul 2024. O concluzie avizată privind bugetul anului 2024 a fost trasă chiar de președintele CJD, Corneliu Ștefan.

„Votăm cea mai mare sumă privind investițiile din județul Dâmbovița. Pentru prima dată, bugetul Consiliului Județean Dâmbovița are alocată suma de peste 63% din total buget doar pentru investiții. Niciodată nu cred ați mai auzit în județul Dâmbovița de o asemenea sumă pentru investiții... Avem investiții în sănătate, în drumuri, PJDL, mediu, învățământ, iar  toate investițiile pe care le avem la nivelul CJD sunt în sumă de 284 milioane de lei, iar 153 milioane de lei avem din fonduri nerambursabile doar pentru investițiile CJD. 37% din buget este pentru funcționare. Nu cred că ați auzit de alt Consiliu Județean din România care să aibă o sumă atât de mică pentru funcționare. 37% din suma totală, adică 270 milioane de lei, avem pentru funcționare și 459 milioane de lei (63%) pentru dezvoltare. Împreună cu colegii mei, cu aparatul tehnic, ne vom strădui să avem o execuție cât se poate de bună a acestui buget care se va regăsi în toate unitățile administrativ teritoriale din județul Dâmbovița”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale