Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.05.2023 00:20

Editorial


A A

Blocajul „rotativei” guvernamentale

Blocajul „rotativei” guvernamentale

Într-unul din editorialele recente, am surprins un moment din lupta pentru împărțirea ministerelor în lăuntrul coaliției guvernamentale. Între timp lupta pentru ciolanul ministerial s-a acutizat. Este o luptă de interese meschine, de orgolii politicianiste încât „rotativa” de la Palatul Victoria a fost pusă pe stop.

Iar națiunea asta eșuată privește uimită (mai mult sau mai puțin) la cei care, în loc să găsească un „modus vivendi” de a face ca actuala coaliție de stânga-dreapta, sau invers, depinde de cum este privită în funcție de opțiunile ideologice ale fiecăruia dintre privitori, să funcționeze pentru bunul mers al vieții celor în serviciul cărora este, se războiește pe fiefurile ministeriale.

Se pare că este o boală fără leac. Pe guvernanți, indiferent de culoarea lor politică, îi doare-n cot de soarta cetățenilor din România, câți vor mai fi existând și dacă țara a eșuat de peste trei decenii de capitalism (mafiot, globalist/marxist, bezmetic etc.) sunt într-atât de lași pentru a-și recunoaște terifianta vinovăție. Horror! Am mai folosit acest epitet pentru a caracteriza/stigmatiza guvernările postdecembriste din ceea ce am numit Românabsurdistan.

Dar cine să ia seama? Și, acum, na poftim, „rotativa” guvernamentală s-a blocat băgându-și singură bețe-n roate. Bețe? Nu! Bârne. Druguri. Marcel Ciolacu, prudent, ca să nu spun că ar fi vorba de o viclenie, nu vrea să ia în primire fotoliul de premier văzând că s-a pornit revolta românilor/furtuna grevelor. Nicolae Ciucă, ca orice general, simte că trebuie să bată în retragere și să-l lase pe șeful de la PSD să se descurce cu revolta.

Cică, astfel, ar respecta protocolul coaliției. Eu, însă, ca orice gazetar responsabil și mereu cu un ochi critic la pândă, independent, adică „liber de contract” politic, știu că este vorba de un joc al intereselor de partid și de orgolii politicianiste. Nici unii, nici alții nu vor să-și rateze șansele la alegerile de la anul. Ei, vedeți, interesul poartă fesul!

 


George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale