31.05.2023 00:20

Blocajul „rotativei” guvernamentale

Blocajul „rotativei” guvernamentale
Galerie foto

Într-unul din editorialele recente, am surprins un moment din lupta pentru împărțirea ministerelor în lăuntrul coaliției guvernamentale. Între timp lupta pentru ciolanul ministerial s-a acutizat. Este o luptă de interese meschine, de orgolii politicianiste încât „rotativa” de la Palatul Victoria a fost pusă pe stop.

Iar națiunea asta eșuată privește uimită (mai mult sau mai puțin) la cei care, în loc să găsească un „modus vivendi” de a face ca actuala coaliție de stânga-dreapta, sau invers, depinde de cum este privită în funcție de opțiunile ideologice ale fiecăruia dintre privitori, să funcționeze pentru bunul mers al vieții celor în serviciul cărora este, se războiește pe fiefurile ministeriale.

Se pare că este o boală fără leac. Pe guvernanți, indiferent de culoarea lor politică, îi doare-n cot de soarta cetățenilor din România, câți vor mai fi existând și dacă țara a eșuat de peste trei decenii de capitalism (mafiot, globalist/marxist, bezmetic etc.) sunt într-atât de lași pentru a-și recunoaște terifianta vinovăție. Horror! Am mai folosit acest epitet pentru a caracteriza/stigmatiza guvernările postdecembriste din ceea ce am numit Românabsurdistan.

Dar cine să ia seama? Și, acum, na poftim, „rotativa” guvernamentală s-a blocat băgându-și singură bețe-n roate. Bețe? Nu! Bârne. Druguri. Marcel Ciolacu, prudent, ca să nu spun că ar fi vorba de o viclenie, nu vrea să ia în primire fotoliul de premier văzând că s-a pornit revolta românilor/furtuna grevelor. Nicolae Ciucă, ca orice general, simte că trebuie să bată în retragere și să-l lase pe șeful de la PSD să se descurce cu revolta.

Cică, astfel, ar respecta protocolul coaliției. Eu, însă, ca orice gazetar responsabil și mereu cu un ochi critic la pândă, independent, adică „liber de contract” politic, știu că este vorba de un joc al intereselor de partid și de orgolii politicianiste. Nici unii, nici alții nu vor să-și rateze șansele la alegerile de la anul. Ei, vedeți, interesul poartă fesul!

 


George Coandă