Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.01.2024 00:15

La Potlogi, după ce a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și restaurare,


A A

Biserica Strâmbeanu va fi inaugurată în scurt timp

Biserica Strâmbeanu va fi inaugurată în scurt timp

*Centrul de zi pentru persoane vârstnice va fi inaugurat mai spre sfârșitul anului, cel mai probabil în toamnă

 

Centrul de zi pentru persoane vârstnice și Biserica Strâmbeanu (monument istoric de categoria A) sunt doar două dintre numeroasele investiții pe care autoritățile locale de la Potlogi intenționează să le  inaugureze în acest an! Dacă în primul caz este vorba de reabilitarea și extinderea unui fost dispensar medical care va avea destinația de Centru de zi pentru vârstnicii din comuna Potlogi, unde seniorii localității vor beneficia de servicii de consiliere psiho-socială și informare, de consiliere juridică, dar și de numeroase activități recreative și de petrecere a timpului liber, terapii de recuperare și relaxare, și nu numai, în cel de-al doilea caz lucrurile sunt ceva mai complexe pentru că vorbim de punerea în valoare a unui monument istoric de categoria A, respectiv Biserica Strâmbeanu, care a trecut printru amplu proces de reabilitare și restaurare.  

„La Centrul de zi pentru persoane vârstnice, suntem undeva la 60-70% cu construcția. Cu siguranță anul acesta se va finaliza această investiție care se realizează pe amplasamentul unul fost cabinet medical.  Este o reabilitare și o extindere,  costul fiind undeva la 4 milioane lei, din care fonduri europene pe POR - 2,5 milioane, restul de 1,5 milioane lei fiind suportat de către Consiliul Local Potlogi. Centrul cu siguranță va fi inaugurat anul acesta, încercăm undeva în toamnă, deja ne ocupăm de dotări. Se lucrează în forță începând cu data de 5 ianuarie 2024 și suntem convinși că vom finaliza obiectivul. Tot anul acesta, într-o  lună de zile, vom finaliza investiția de la Biserica Strâmbeanu, monument istoric categoria A, Biserica Adormirea Maicii Domnului, un proiect realizat pe POR în valoare de 7,7 milioane lei, iar în acest moment suntem la dotări și cu asta încheiem acest proiect. A fost o reabilitare, s-a reabilitat pictura, s-au făcut dotările, așteptăm stranele și să inaugurăm biserica. Vom stabili împreună cu Arhiepiscopia Târgoviștei dacă se vor oficia și slujbe sau va fi doar un obiectiv turistic. Locul pare din vis, din anii 1730. Vreau să vă spun că mie mi se pare o mică bijuterie a sudului această bisericuță de peste 300 de ani”, a  transmis viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Potlogi, Viorel Drăghici.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Problemele pensionarilor, pe masa CJPV
Primele plăți pentru beneficiarii venitului minim de incluziune
Naveta profesorilor, pe cale de a se rezolva în totalitate
SLI Dâmbovița, mulțumit de creșterile salariale din educație
Polițiștii, „îndrăgostiți”... de amenzi!
Infracțiuni... la zi
Comunicare directă și liberă cu cetățenii, la Voinești
Județul Dâmbovița, afectat de numeroase incendii de vegetație
Infracțiuni... la zi!
Verificări ale polițiștilor de la Biroul pentru Protecția Animalelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale