Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.06.2016 22:42

La Târgoviște, la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor, Penitenciarul Mărgineni organizează acțiunea


A A

"Biblioteca Vie"

Motto-" Cartea este cea mai bună armă împotriva intoleranței și ignoranței". – Lyndon Baines Johnson


COMUNICAT DE PRESĂ


Penitenciarul Mărgineni organizează astăzi, începând cu ora 10.00,  la Biblioteca Județeană I. H Rădulescu din Targoviste, proiectul „Biblioteca Vie”, activitate inedită unde cărțile sunt oamenii cu care cititorii inter-relaționează.

Manifestarea este organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor și se desfășoară la nivel național de către toate unitățile penitenciare, la aceeași dată.

Scopul acestui eveniment vizează combaterea stereotipurilor și prejudecăților despre mediul de detenție, personalul de penitenciar și persoanele custodiate, stimularea comunicării și diminuarea distanței sociale dintre sistemul penitenciar și comunitate, prin implicarea personalului și a persoanelor custodiate în activități legate de viața socială a comunității, în spații neconvenționale, precum și dezvoltarea capacității de auto-dezvăluire, în scopul facilitării inter-relaționării dintre publicul larg și reprezentanții sistemului penitenciar.

„Biblioteca Vie” se adresează publicului larg și funcționează ca o bibliotecă obișnuită, la care oamenii vin, împrumută cărți și le returnează, cu precizarea că, aceste CĂRȚI sunt ființe umane cu care cititorii interacționează și au  posibilitatea de a afla informații despre mediul penitenciar și despre cei care definesc acest spațiu ,,personalul din sistemul penitenciar și persoanele custodiate”.

Dacă vrei să afli informații despre mediul penitenciar, despre oamenii care lucrează acolo sau despre persoanele condamnate, atunci împrumută o „carte”! Lasă deoparte propriile prejudecăți sau ceea ce îți spun alții despre mediul penitenciar și află singur ce te interesează!


Astăzi am ales să fiu o carte deschisă pentru tine. Citește-mă!

Persoana de contact cu privire la detalii despre această activitate este purtătorul de cuvânt al unității subinspector de penitenciare Elena OANĂ: mail  [email protected] fax  0245 660 210; telefon: 0752 302 483.

Subcomisar de penitenciare Marian Valentin ALDEA
Director Penitenciarul MărgineniComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final
Nicio fraudă la prima probă a Examenului de Bacalaureat
Teatrul „Tony Bulandra”, memorandum cu teatrele din India și Kazahstan
Bibliotecarii migrează spre funcționari publici
"Primăvara albastră", după 58 de ani de la lansare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

GEORGE COANDĂ


Și au trecut trei luni din halucinantul război al lui Putin în Ucraina. În tot acest timp al groazei, românii, că doar nebunia lovește cu rachetele iadului chiar în pragul de la Răsărit – nu este o figură de stil – al României, au stat și stau cu sufletul la gură. Din păcate, armata ucraineană, după câteva contraofensive de etapă, în unele locuri... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale