27.06.2016 22:42

"Biblioteca Vie"

Motto-" Cartea este cea mai bună armă împotriva intoleranței și ignoranței". – Lyndon Baines Johnson


COMUNICAT DE PRESĂ


Penitenciarul Mărgineni organizează astăzi, începând cu ora 10.00,  la Biblioteca Județeană I. H Rădulescu din Targoviste, proiectul „Biblioteca Vie”, activitate inedită unde cărțile sunt oamenii cu care cititorii inter-relaționează.

Manifestarea este organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor și se desfășoară la nivel național de către toate unitățile penitenciare, la aceeași dată.

Scopul acestui eveniment vizează combaterea stereotipurilor și prejudecăților despre mediul de detenție, personalul de penitenciar și persoanele custodiate, stimularea comunicării și diminuarea distanței sociale dintre sistemul penitenciar și comunitate, prin implicarea personalului și a persoanelor custodiate în activități legate de viața socială a comunității, în spații neconvenționale, precum și dezvoltarea capacității de auto-dezvăluire, în scopul facilitării inter-relaționării dintre publicul larg și reprezentanții sistemului penitenciar.

„Biblioteca Vie” se adresează publicului larg și funcționează ca o bibliotecă obișnuită, la care oamenii vin, împrumută cărți și le returnează, cu precizarea că, aceste CĂRȚI sunt ființe umane cu care cititorii interacționează și au  posibilitatea de a afla informații despre mediul penitenciar și despre cei care definesc acest spațiu ,,personalul din sistemul penitenciar și persoanele custodiate”.

Dacă vrei să afli informații despre mediul penitenciar, despre oamenii care lucrează acolo sau despre persoanele condamnate, atunci împrumută o „carte”! Lasă deoparte propriile prejudecăți sau ceea ce îți spun alții despre mediul penitenciar și află singur ce te interesează!


Astăzi am ales să fiu o carte deschisă pentru tine. Citește-mă!

Persoana de contact cu privire la detalii despre această activitate este purtătorul de cuvânt al unității subinspector de penitenciare Elena OANĂ: mail  [email protected] fax  0245 660 210; telefon: 0752 302 483.

Subcomisar de penitenciare Marian Valentin ALDEA
Director Penitenciarul Mărgineni