Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.11.2014 00:25

Gata să dea piept cu nămeții!


A A

Autoritățile dâmbovițene, pregătite pentru prima ninsoare

Autoritățile dâmbovițene, pregătite pentru prima ninsoare
Potrivit Prefecturii, există primării încă nepregătite de iarnă, pentru ele se va face în regim de urgență un plan de rezervă

❚ Județul este împărțit în 12 zone, iar în momentul de față trei dintre acestea sunt în sarcina SC Lucrări Drumuri și Poduri din subordinea Consiliului Județean ❚ Celelalte nouă zone urmează să fie subcontractate, este în curs procedura de achiziție publică, s-au primit deja ofertele firmelor, iar în prezent se face evaluarea acestora ❚ Până se vor stabili însă subcontractorii, LDP este pregătită să intervină pe toți cei peste 800 kilometri de drumuri județene, iar directorul Alin Manole promite: „În cazul în care mâine, să presupunem, ar începe să ningă, societatea va asigura deszăpezirea pentru întreg județul fără a exista probleme”

ANA MARIA POPESCU

 


 

Autoritățile din Dâmbovița sunt pregătite pentru iarnă! Acestea și-au luat măsuri de precauție și susțin că nu vor fi luate prin surprindere de zăpadă. Cei însărcinați cu deszăpezirea județului susțin că sunt deja pregătiți oricând să intervină să scoată de sub nămeți drumurile dâmbovițene. În momentul de față sunt pregătite pentru intervenție peste o sută de utilaje de deszăpezire, iar în depozite sunt peste 1500 de tone de material antiderapant, 740 tone de nisip și 618 tone de sare.

Potrivit directorului SC Lucrări Drumuri și Poduri (LDP), Alin Manole, județul Dâmbovița este împărțit în 12 zone, iar în momentul de față trei dintre acestea sunt în sarcina LDP. Celelalte nouă zone urmează să fie subcontractate, procedura de achiziție publică este în curs, s-au primit deja ofertele firmelor, iar în prezent procedura se află în faza de evaluare a acestora.

LDP este pregătită

Până se vor stabili însă subcontractorii, SC LDP este pregătită să intervină pe toți cei peste 800 kilometri de drumuri județene cu utilajele proprii ale societății, iar directorul Alin Manole promite că deszăpezirea se va face ca la carte, fără să existe probleme majore.

„Societatea de Drumuri și Poduri este pregătită pentru a asigura deszăpezirea. Avem în stocuri material antiderapant, peste 1500 de tone. Județul Dâmbovița este împărțit în 12 zone pentru a asigura intervenția rapidă în orice colț al județului. Trei zone dintre acestea sunt acoperite de SC Lucrări Drumuri și Poduri, de utilajele proprii ale societății, iar nouă vor fi subcontractate. Suntem în curs de achiziție publică, s-au depus ofertele și suntem în curs de evaluare a ofertelor. În cazul în care mâine, să presupunem, ar începe să ningă, SC Lucrări Drumuri și Poduri va asigura deszăpezirea pentru întreg județul fără a exista probleme”, ne-a declarat Alin Manole. Vă reamintim că nordul județului (deocamdată!) s-a confruntat deja până ieri la prânz cu o avertizare meteo cod galben de ploi abundente și ninsori.

După videoconferința Comandamentului central de iarnă, convocată de vicepremierul Gabriel Oprea, prefectului județului, Ioan Marinescu, a declarat că Prefectura Dâmbovița va avea un plan de rezervă în care va cuprinde și cele 12 primării care nu au utilaje de deszăpezire, pe cele 18 care n-au fonduri pentru această acțiune și pe cele 14 care nu au material antiderapant. Inspectoratul de Poliție Dâmbovița reamintește conducătorilor auto că prevederile legale în vigoare interzic circulația autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă. Cauciucurile trebuie să fie inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie cele marcate numai cu inscripția „all seasons”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale