Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.04.2018 01:25

Direcția Sanitar-Veterinară și Poliția Dâmbovița se află în...


A A

Alertă de Paște

Alertă de Paște

VIOLETA STANCIU


Vigilență maximă la Direcția Sanitar Veterinară Dâmbovița și la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița în perioada premergătoare și în timpul Sărbătorilor Pascale! În timp ce medicii veterinari sunt preocupați de intensificarea controalelor sanitar-veterinare pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, polițiștii dâmbovițeni trebuie să urmărească îndeaproape planul de măsuri pentru supravegherea condițiilor de desfacere a produselor alimentare și nealimentare tradiționale, precum și pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică. „DSV Dâmbovița a elaborat un plan propriu de măsuri și un plan comun cu alte instituții ale statului, în speță IPJ Dâmbovița și Protecția Consumatorului. În planul nostru de măsuri am venit în sprijinul crescătorilor de animale, în sensul că am notificat primăriile din județ și crescătorii de animale pentru a autoriza temporar acele centre de sacrificare, astfel încât toți crescătorii de animale să poată să-și sacrifice mieii sub supraveghere sanitar veterinară. Colegii din DSV vor avea program de lucru până în sâmbăta Paștelui, de la ora 8.30 până la 18.30. Colegii medici veterinari vor fi în aceste centre pentru a supraveghea sacrificarea mieilor, pentru că aceștia trebuie să aibă ștampila sanitar veterinară. De asemenea, avem controale comune în tot județul. Atât medicii veterinari de la DSVSA, cât și cei concesionari vor fi prezenți în piețe, în toate unitățile care comercializează produse de origine animală și non animală, astfel încât ziua de Paște să vină cu bucurie pentru toată lumea”, a declarat directorul DSV Dâmbovița, Sandu Tolea.

„Vom avea echipe de monitorizare a traficului rutier, de menținere a ordinii publice pe toată raza județului atât în mediul urban, cât și în rural”

Acțiuni sporite vor întreprinde, în această perioadă, și polițiștii dâmbovițeni. „Împreună cu Jandarmeria Dâmbovița vom organiza numeroase controale pe drumurile publice pentru a-i depista pe cei care transportă produse din carne în condiții improprii și fără a respecta normele în vigoare. Am pus în aplicare planul de măsuri al MAI care vizează activități de menținere a ordinii publice, vom avea echipe de monitorizare a traficului rutier, de menținere a ordinii publice pe toată raza județului atât în mediul urban, cât și în rural. Totodată, pe linie de Poliție Rutieră, echipajele noastre vor fi atente să monitorizeze traficul, dar și problemele care pot apărea în zona marilor centre comerciale, unde vor veni cetățenii să se aprovizioneze. Vom avea în vedere și faptul că elevii sunt în vacanță și va fi o preocupare a noastră să supraveghem parcurile, zonele de recreere...”, a punctat inspectorul șef al IPJ Dâmbovița, Danil Zepiși.

Amenzile salvează… mieii

La data de 03 aprilie a.c., 80 de miei au fost „salvați” de la sacrificare în urma unui control efectuat la un agent economic din Răzvad. Polițiștii au descoperit că niciunul dintre cei 80 de miei care nu avea crotalii și, totodată, că agentul economic comercializează carne de miel fără respectarea prevederilor legale. Acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i interzisă și sacrificarea mieilor până la îndeplinirea condițiilor legale. De asemenea, au mai fost verificați 21 de agenți economici și au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economic, sprijiniți de specialiști de la D.S.V.S.A Dâmbovița, care au acționat pentru verificarea legalității comerțului cu produse specifice Sărbătorilor Pascale.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Moldova cu inimă, minte și literatură
Noi facilități de agrement la Parcul Complexului de Natație
Sprijin pentru Centrul Social Creștin din Târgoviște
Centrul de zi pentru persoane vârstnice va fi inaugurat în această lună
Mii de controale, sute de amenzi de 1 Mai și de Paște
Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moldova cu inimă, minte și literatură

Acum vreo 5 ani descopeream potențialul Republicii Moldova de a intra în Uniunea Europeană. Fiind la Euractiv, la Bruxelles, mi-a plăcut povestea Ministrului de Externe de atunci, Nicu Popescu, iar apoi video-interviul cu Natalia Gavriliță, Prim-ministru, mi-a confirmat că strategia țării este pe direcția bună.

Unii moldoveni mă întreabă de ce îi ajut? Le răspund simplu, fără nici o ezitare.... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale