Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.06.2024 00:18

La Târgoviște,


A A

A început ediția a XII-a a Festivalului BABEL

A început ediția a XII-a a Festivalului BABEL

*Timp de șapte zile, publicul se va putea bucura de teatru de dramă, comedie, teatru-dans pe scenă și la înălțime, clovni, acrobații, percuționiști, arte marțiale, muzică, filme, cărți și ateliere

 

Ieri, la Târgoviște, a avut loc deschiderea oficială a Festivalului BABEL, ajuns la a XII-a ediție. Tema din acest an a fost „Conexiuni”, promițând o săptămână plină de spectacole și evenimente diverse, menite să atragă toate gusturile și preferințele. Timp de șapte zile, publicul se va putea bucura de teatru de dramă, comedie, teatru-dans pe scenă și la înălțime, clovni, acrobații, percuționiști, arte marțiale, muzică, filme, cărți și ateliere.

Deschiderea oficială a avut loc la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, la ora 14:30. Evenimentul a fost onorat de prezența unor diplomați, oficialități și personalități din domeniul cultural. Printre aceștia s-au numărat Excelența Sa, dna. Halka Kaiserová, Ambasador al Republicii Cehe în România;  Naito Yoshino, Atașat cultural al Ambasadei Japoniei în România; Mustapha Benfriha, Însărcinat cu Afaceri Consulare, Culturale și Administrative al Ambasadei Republicii Algeriene Democratice și Populare; Aura Corbeanu, Vicepreședinte UNITER; dl. prof. univ. dr. Liviu Lucaci, Rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și conf. univ. dr. ing. Ioan Corneliu Sălișteanu, Rector al Universității Valahia din Târgoviște.

Liviu Cheloiu, Executive producer & Festival curator al Festivalului BABEL: „Suntem sub Înaltul Patronaj al Guvernului României. Festivalul Artelor Spectacolului Babel este organizat de Teatrul «Tony Bulandra» Târgoviște, finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște. Festivalul este finanțat parțial și de Ministerul Culturii. Mulțumim și Ministerului Culturii din Republica Moldova care ne sprijină și sunt de fiecare dată alături de noi. Mulțumim și sponsorilor”.

 

Halka Kaiserová, Ambasador al Republicii Cehe în România: „Mă simt foarte bine să fiu aici și vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru modul în care au pregătit totul, pentru cea de-a 12-a ediție a festivalului. Cu un astfel de festival, Târgoviștea devine un loc magic, unde schimbăm idei și emoții.”

 

Mihai Constantin Ranin, președintele Festivalului Babel: „Vă întrebați oare de ce tema din acest an a festivalului este «Conexiuni»? Pentru că, fără conexiuni, rămânem singuri. Un teatru fără conexiuni este un teatru mort. O să spuneți că teatrul este imagine, teatrul este replică, teatrul este o exhibiție, dar teatrul este mult mai mult decât atât. Trebuie să privim cu inima atunci când vorbim despre teatru”.

 

Naito Yoshino, Atașat cultural, Ambasada Japoniei în România: „Este un festival minunat, mă simt onorată să fiu prezentă aici. De asemenea, mă bucură foarte mult că echipa teatrului din Japonia este prezentă aici. Avem spectacole din Japonia luni și miercuri, așa că vă urez deja tuturor vizionare plăcută”.

 


Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale