Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.04.2014 08:18

Sărbătorile pascale vin și cu...


A A

„Tradiționala” goană după cumpărături

„Tradiționala” goană după cumpărături

❚ Indiferent de venituri, dâmbovițenii au luat cu asalt magazinele și piețele ❚ Din galantare s-au vândut pe bandă rulantă carnea și brânza, dar și ouăle și verdețurile ❚ Cu toate că dâmbovițenii intervievați s-au plâns în majoritate că nu stau prea bine la buzunare, anul acesta vânzările au explodat față de anii trecuți

 

CORVIN DUMITRICĂ,

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Febra cumpărăturilor de Paște i-a cuprins și pe dâmbovițeni, astfel în aceste zile magazinele, piețele și hipermarketurile au fost luate cu asalt de cumpărătorii dornici să aibă o masă îndestulată de Paște. Chiar dacă unora veniturile nu le permit să cumpere tot ceea ce își doresc, au pus economiile la bătaie ca să își asigure măcar strictul necesar pentru această sărbătoare. În piețele „1 Mai”, „Bărăției” și „Bucegi” nu puteai să arunci un ac de aglomerație.

 

De departe cea mai căutată, și pentru prețurile puțin mai mici, dar și pentru posibilitatea de a le negocia, este Piața „1 Mai”. Produsele din carne sufocau ieri galantarele, pastrama de oaie fiind 28 lei/kg, iar ceafa de porc - 20 lei. Dintre lactate, cea mai căutată este telemeaua de oaie, care se vinde cu 25 lei/kg. Tot foarte căutate sunt legumele, ceapa și usturoiul verde, urmate de roșii, castraveți, ardei, salată.Vânzări mari sunt și la ouă, vopseaua de ouă, carnea de miel, cozonaci, băuturi alcoolice și răcoritoare.

 

Paștele vine și la bogați, și la săraci

„Suntem pensionari, avem foarte multe cheltuieli și nu ne descurcăm chiar atât de bine cu banii, dar am strâns din timp și am reușit să cumpărăm strictul necesar pentru Paște.”

„Indiferent de salariu, am reușit să cumpăr câte puțin din fiecare, încât masa de Paște să fie una tradițională.”

„Am cumpărat carne de miel, ouă, vopsea. O să fac cozonaci, drob, înroșesc ouă, fac din toate câte puțin.”

„Îmi doream să cumpăr mult mai multe lucruri, dar sunt cam scumpe și bugetul nu îmi permite. Am o pensie foarte mică, lunar cumpăr medicamente, plătesc cheltuielile de la bloc, iar ce bani mai rămân abia reușesc să procur mâncarea de zi cu zi.”

„Ne mai și tocmim, n-avem ce face, trebuie să punem și noi ceva pe masă de Paște”.

Indiferent de veniturile fiecăruia, vânzările au crescut semnificativ în aceasta perioadă, iar comercianții spun că anul acesta au avut încasări mult mai mari decât în anii trecuți.

 

Protecția Consumatorilor, în ceafa comercianților

În această perioadă, inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au intensificat controalele la comercianți. Au fost controlați operatorii economici care comercializau carne preambalată și produse din carne, ouă, vin, produse de patiserie. S-au verificat conformitatea și modul de etichetare, prezentarea, publicitatea și comercializarea produselor alimentare specifice acestor sărbători, fiind aplicate mai multe amenzi și avertismente.

 

 




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale