Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.05.2023 00:19

Un nou semnal de alarm al liderului de sindicat din industria de aprare, Constantin Bucuroiu


A A

„ROMARM este inexistent n a da direcția Industriei de Aprare!”

„ROMARM este inexistent n a da direcția Industriei de Aprare!”

*„Suntem singurii care nu putem contribui la programele de înarmare pe care le confer atât NATO, cât și UE și SUA... Ucrainei” *„Ministerul Economiei are un obicei de a ține luni de zile programele de investiții pân când trece anul și nu apuci s mai faci investiția sau nu apuci s dai comanda, în așa fel încât partenerii de unde trebuie s iei liniile de fabricație nu mai pot s le furnizeze și în felul acesta noi nu producem pentru Ucraina”

 

România nu poate s participe la programele de înarmare pentru Ucraina, promovate de NATO, UE ȘI SUA, din cauza demolrilor, a distrugerilor succesive provocate industriei de aprare, în ultimii 33 de ani, poate chiar de ctre cei care trebuia s aib grij de acest bun național! Suprat pe factorii decidenți din trecut, dar și pe cei de azi care nu fac mai nimic pentru relansarea și revigorarea acestei industrii care ar fi putut s aib o contribuție important la creșterea PIB și la dezvoltarea țrii, industrie care pân în 1989 era al 5-lea exportator din lume, liderul de sindicat Constantin Bucuroiu a explicat în stilul su „prostia româneasc”.  

„O spun și îmi asum cuvântul, noi românii suntem cei mai proști oameni care pot s existe în Alianța NATO dar și în Uniunea European. Suntem țara cea mai apropiat zonei de conflict, suntem țara care am fost al 5-lea exportator din lume pân în 1989 și suntem singurii care nu putem contribui la programele de înarmare pe care le confer atât NATO, cât și UE și SUA Ucrainei. Nenorocirea este c noi nu facem programele organizat și nu vine cineva care s spun ce ar trebui s produc România în momentul de faț din punct de vedere al muniției, din punct de vedere al tehnicii de lupt sau al armamentului de infanterie și artilerie? Ce trebuie s produc România?  X, Y, Z, iar toate investițiile trebuie s le dirijm în direcția asta! În primul rând nu exist o dirijare în industria de aprare! ROMARM este inexistent în a da direcția asta! Ministerul Economiei are un obicei de a ține luni de zile programele de investiții pân când trece anul și nu apuci s mai faci investiția sau nu apuci s dai comanda, în așa fel încât partenerii de unde trebuie s iei liniile de fabricație nu mai pot s le furnizeze și în felul acesta noi nu producem pentru Ucraina. Nu producem decât 5% pentru Armata Român, nu producem pentru Ucraina. Noroc cu câteva uzine cum este Mija pentru export, UM Cugir pentru export, Electromecanica Ploiești pentru agricultur. Altfel, din punct de vedere al MAPN, din punct de vedere al instituțiilor de forț și m refer la MAI, STS, SRI, SIE, suntem morți definitiv. Asta este marea suprare a noastr, c nu ne trezim! Haide-ți s ne uitm la alții mai deștepți ca noi, c am spus, suntem proști, și eu spun c asta este definiția pentru noi, pe direcția asta, și m refer la cei cu responsabilitți pe direcția asta, dar și a noastr, a liderilor de sindicat, c nu am srit și am stat s dialogm  crezând c prin vorb bun rezolvm problema asta”, a tunat și fulgerat liderul de sindicat din industria de aprare, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Locuințele sociale și Spitalul Județean, n vizorul Consiliului Județean
Lumea ntre ciocniri de valuri (II)
Parada Copilului, eveniment de amploare la Trgoviște
Campania „Doneaz snge, salveaz o viaț!”
Msurile afirmative pentru elevi, discutate de Grupul Mixt de Lucru pentru Romi
Lumea ntre ciocniri de valuri (I)
Greva profesorilor, punct fierbinte n Colegiului Prefectural Dmbovița
Mitropolitul Nifon a premiat Corul Excelsior al Seminarului Teologic
Asistența social pentru vrstnici, n vizorul pensionarilor
Muzeul Național al Poliției Romne are nevoie de lucrri de conservarePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)

GEORGE COAND


Fascinant, nu? Oare, îns umanitatea, estabilishment-ele i leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbrii care se auzea înc de acum patru decenii i mai bine? Se pare c nu. C interesele imediate i meschine, i egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au fcut ca „ocul viitorului”, teoretizat de acelai... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale