Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.09.2022 00:17

Ieri, la ședința pensionarilor din Dâmbovița, semnal ferm:


A A

„Nu vom ieși în stradă, vrem doar să se respecte legea”

„Nu vom ieși în stradă, vrem doar să se respecte legea”

*Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe, Popa, a transmis: „Vă anunțăm că noi nu vom ieși în stradă pentru a protesta pentru mărirea punctului de pensie. Vrem doar să se respecte legea și punctul de pensie să fie mărit și vrem să ne facem auziți prin alte forme, nu fluierături, huiduieli în stradă și așa mai departe”

 

La sediul Instituției Prefectului Dâmbovița, în sala mică „Mihai Viteazul” a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. În cadrul acestei întruniri, tema principală a fost asigurarea în anul 2022 a serviciilor de îngrijire și asistență medicală la domiciliu la nivelul județului Dâmbovița.

Întrunirea a fost condusă de președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa. Din partea Prefecturii Dâmbovița a participat Claudia Gilia, prefect al județului și subprefectul, Corneliu Sălișteanu. La masa discuțiilor s-a alăturat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Înainte de a fi dezbătute punctele de pe ordinea de zi, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe, Popa, a transmis un mesaj.

„Vă anunțăm că noi nu vom ieși în stradă pentru a protesta pentru mărirea punctului de pensie. Mereu am ales calea dialogului și așa vom face și de acum încolo. Vrem doar să se respecte legea și punctul de pensie să fie mărit. Respectăm pe cei care ne conduc și vrem să ne facem auziți prin alte forme, nu fluierături, huiduieli în stradă și așa mai departe”, a transmis Gheorghe Popa.

După acest moment, Niculina Sandu, directorul Economic al Casei Județene de Sănătate Dâmbovița, a vorbit despre asigurarea serviciilor de îngrijire și asistență medicală la nivelul județului Dâmbovița. Cu acest prilej, pensionarii au semnalat mai multe probleme în ceea ce privește sistemul sanitar din Dâmbovița. Aceștia au spus ca asistența medicală la domiciliu ar trebui efectuată pe o perioadă mai lungă decât este în prezent.

De asemenea, aceștia au semnalat că pensionarii nu trebuie să ajungă în situația de a merge la clinicile particulare, mai ales că situația financiară a celor mai mulți dintre vârstnicii din Dâmbovița și România, nu este cea mai bună. Totodată, unii dintre ei au transmis că anumite aparaturi de la Spitalul Județean nu au funcționat, iar din acest motiv au întâmpinat dificultăți. Cum și președintele CJD, Corneliu Ștefan, a fost prezent la această ședință, i-a asigurat pe vârstnici că toate aceste probleme vor fi remediate, iar pensionarii vor fi tot timpul sub atenția autorităților județene.

 


 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Finalizarea proiectului "Reabilitare,consolidare și modernizare monument istoric; schimbare destinație în centrul cultural - Gheorghe Zamfir", cod SMIS 116503
De la Marea Unire la Marea Dezbinare
Infrastructura școlară, în continuă modernizare
ÎPS Nifon, în vizită pastorală la Pucioasa și Târgoviște Nord
Eveniment de suflet la Colegiul Prefectural Dâmbovița
Sumă record pentru investiții
Euro-integrare pentru România: între dorință și necesitate
Concertul "Romanța, regina inimilor", regal la Craiova
Comisia Europeană, vizită de lucru în județul Dâmbovița
Artista Corina Chiriac, eveniment de suflet la Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale