Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.09.2022 00:17

Ieri, la ședința pensionarilor din Dâmbovița, semnal ferm:


A A

„Nu vom ieși în stradă, vrem doar să se respecte legea”

„Nu vom ieși în stradă, vrem doar să se respecte legea”

*Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe, Popa, a transmis: „Vă anunțăm că noi nu vom ieși în stradă pentru a protesta pentru mărirea punctului de pensie. Vrem doar să se respecte legea și punctul de pensie să fie mărit și vrem să ne facem auziți prin alte forme, nu fluierături, huiduieli în stradă și așa mai departe”

 

La sediul Instituției Prefectului Dâmbovița, în sala mică „Mihai Viteazul” a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. În cadrul acestei întruniri, tema principală a fost asigurarea în anul 2022 a serviciilor de îngrijire și asistență medicală la domiciliu la nivelul județului Dâmbovița.

Întrunirea a fost condusă de președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa. Din partea Prefecturii Dâmbovița a participat Claudia Gilia, prefect al județului și subprefectul, Corneliu Sălișteanu. La masa discuțiilor s-a alăturat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Înainte de a fi dezbătute punctele de pe ordinea de zi, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe, Popa, a transmis un mesaj.

„Vă anunțăm că noi nu vom ieși în stradă pentru a protesta pentru mărirea punctului de pensie. Mereu am ales calea dialogului și așa vom face și de acum încolo. Vrem doar să se respecte legea și punctul de pensie să fie mărit. Respectăm pe cei care ne conduc și vrem să ne facem auziți prin alte forme, nu fluierături, huiduieli în stradă și așa mai departe”, a transmis Gheorghe Popa.

După acest moment, Niculina Sandu, directorul Economic al Casei Județene de Sănătate Dâmbovița, a vorbit despre asigurarea serviciilor de îngrijire și asistență medicală la nivelul județului Dâmbovița. Cu acest prilej, pensionarii au semnalat mai multe probleme în ceea ce privește sistemul sanitar din Dâmbovița. Aceștia au spus ca asistența medicală la domiciliu ar trebui efectuată pe o perioadă mai lungă decât este în prezent.

De asemenea, aceștia au semnalat că pensionarii nu trebuie să ajungă în situația de a merge la clinicile particulare, mai ales că situația financiară a celor mai mulți dintre vârstnicii din Dâmbovița și România, nu este cea mai bună. Totodată, unii dintre ei au transmis că anumite aparaturi de la Spitalul Județean nu au funcționat, iar din acest motiv au întâmpinat dificultăți. Cum și președintele CJD, Corneliu Ștefan, a fost prezent la această ședință, i-a asigurat pe vârstnici că toate aceste probleme vor fi remediate, iar pensionarii vor fi tot timpul sub atenția autorităților județene.

 


 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Ambasadorul SUA în România, în vizită la CJD
"ÎNFIINȚAREA UNUI CENTRU DE COLECTARE A DEȘEURILOR PRIN APORT VOLUNTAR ÎN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE, JUDEȚUL DÂMBOVIȚA"
Investiții istorice în comuna Voinești
Mulțumim, Europa!
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Industria de Apărare se repune pe picioare
Sute de amenzi în razie rutieră de amploare
Primarii de la Butimanu și Lungulețu au trecut la PSD Dâmbovița
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
CJAS Dâmbovița, în "furtuna" controalelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mulțumim, Europa!

George Coandă


Uite că o trăirăm / văzurăm și p-asta! Și chiar dacă europarlamentarul Eugen Tomac nu prea ne-a interesat, ei bine, de data asta, pentru că el a avut inspirația să bage în discuție în Parlamentul European chestiunea spinoasă a Tezaurului României, depus în beciurile Kremlinului în anii primului Război Mondial ca să nu-l prăduiască cel de-al doilea Reich german. Inamicul ne... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale