Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.05.2023 00:15


A A

„Noaptea Muzeelor 2023” în județul Dâmbovița

„Noaptea Muzeelor 2023” în județul Dâmbovița

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează sâmbătă, 13 mai 2023, a XIX – a ediție a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”, invitând publicul să descopere expozițiile muzeelor într-un mod inedit, făcând o plimbare nocturnă prin istoria și arta județului Dâmbovița.

Astfel, între orele 18:00-24:00, dâmbovițenii și nu doar ei sunt invitați să viziteze, gratuit, atât expozițiile permanente ale muzeelor, cât și pe cele temporare: expoziția de fotografie „Cum respiră pământul” a regizorului Dan Mihalcea (Muzeul de Istorie din municipiul Târgoviște); expoziția de artă creștină „Agnus Dei. Mielul lui Dumnezeu. Cel ce ridică păcatul lumii” (Muzeul de Istorie din municipiul Târgoviște); expoziția de pictură „Atestat”, ce cuprinde lucrările elevilor clasei a XII-a din cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” (Muzeul de Artă din municipiul Târgoviște); expoziția de artă „Ștefania Grimalschi Dobref – Undă și corpuscul. Mică retrospectivă” (Muzeul de Artă din municipiul Târgoviște); expoziție de pictură și sculptură a artiștilor Gheorghe Petre, Anăstăsoaei Gabriela și Ovidiu Dumitrescu (Casa Atelier Gravor „Gabriel Popescu” Vulcana-Pandele); expoziția „Comori recuperate” (Muzeul de Istorie din municipiul Târgoviște).

Muzeele din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, deschise cu ocazia acestui eveniment sunt: •Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”; Din motive de siguranță pentru public, accesul în Turnul Chindiei nu va fi permis. • Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești; •Muzeul de Artă; •Muzeul de Istorie; •Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic; •Expoziția „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Școlii de Ofițeri „Ferdinand I” la spațiul profan al procesului și execuției soților Ceaușescu și al sfârșitului regimului totalitar din România”; •Casa Atelier „Gheorghe Petrașcu”; •Muzeul „Vasile Blendea”; •Muzeul „Casa Romanței”; •Ansamblul Brâncovenesc Potlogi; •Casa Atelier „Gabriel Popescu”; •Muzeul de Etnografie Pucioasa; •Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroșița; •Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment european inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).                       

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Ecouri din Bucegi" o apariție surpriză în peisajul presei culturale dâmbovițene
Liceul „Ion Heliade Rădulescu” devine parte din elita națională a hub-urilor viitorului
Liceul de Arte "Bălașa Doamna", autorizație provizorie pentru clasă de coregrafie
Elevii se pregătesc de vacanță
Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare
Extraordinară achiziție de carte veche de către Arhiepiscopia Târgoviștei
Proiectul cultural „Cu și despre Caragiale”, ediția a VIII-a
Glasul creștinilor, în Europa diversității
ÎPS Nifon, „inima” bisericilor aflate în restaurare
„Avem 5 contracte colective negociate la 5 grădinițe din Târgoviște”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Nouă chiar că ne pasă!

Ne pasă de țara noastră, chiar mai mult decât credem. Ne interesează ce imagine are România, oriunde ne-am afla. Nu suntem indiferenți la criticile adresate nouă, românilor, și urmărim cu mare interes performanțele liderilor aleși pentru a conduce destinele plaiurilor mioritice. Nimeni nu este deasupra societății, indiferent cât de notorii cred unii că sunt.

Racordarea unei țări de 20 milioane de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale