Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.05.2023 00:15


A A

„Noaptea Muzeelor 2023” n judeul Dmbovia

„Noaptea Muzeelor 2023” n judeul Dmbovia

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domneasc” Târgoviște, organizeaz sâmbt, 13 mai 2023, a XIX – a ediie a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”, invitând publicul s descopere expozițiile muzeelor într-un mod inedit, fcând o plimbare nocturn prin istoria și arta judeului Dâmbovia.

Astfel, între orele 18:00-24:00, dâmbovienii și nu doar ei sunt invitați s viziteze, gratuit, atât expoziiile permanente ale muzeelor, cât i pe cele temporare: expoziția de fotografie „Cum respir pmântul” a regizorului Dan Mihalcea (Muzeul de Istorie din municipiul Târgoviște); expoziția de art creștin „Agnus Dei. Mielul lui Dumnezeu. Cel ce ridic pcatul lumii” (Muzeul de Istorie din municipiul Târgoviște); expoziția de pictur „Atestat”, ce cuprinde lucrrile elevilor clasei a XII-a din cadrul Liceului de Arte „Blașa Doamna” (Muzeul de Art din municipiul Târgoviște); expoziția de art „Ștefania Grimalschi Dobref – Und și corpuscul. Mic retrospectiv” (Muzeul de Art din municipiul Târgoviște); expoziție de pictur și sculptur a artiștilor Gheorghe Petre, Anstsoaei Gabriela și Ovidiu Dumitrescu (Casa Atelier Gravor „Gabriel Popescu” Vulcana-Pandele); expoziția „Comori recuperate” (Muzeul de Istorie din municipiul Târgoviște).

Muzeele din cadrul Complexului Naional Muzeal „Curtea Domneasc” Târgovite, deschise cu ocazia acestui eveniment sunt: •Ansamblul Monumental „Curtea Domneasc”; Din motive de siguranț pentru public, accesul în Turnul Chindiei nu va fi permis. • Muzeul Tiparului i al Crii Vechi Românești; •Muzeul de Art; •Muzeul de Istorie; •Muzeul Evoluției Omului i Tehnologiei în Paleolitic; •Expoziia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul colii de Ofieri „Ferdinand I” la spaiul profan al procesului i execuiei soilor Ceauescu i al sfâritului regimului totalitar din România”; •Casa Atelier „Gheorghe Petracu”; •Muzeul „Vasile Blendea”; •Muzeul „Casa Romanei”; •Ansamblul Brâncovenesc Potlogi; •Casa Atelier „Gabriel Popescu”; •Muzeul de Etnografie Pucioasa; •Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroia; •Casa Memorial „Ion Luca Caragiale”.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment european iniiat de Ministerul Culturii i Comunicrii din Frana în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).                       

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 
Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Vernisajul expoziției elevilor de la Școala Popular de Art "Octav Enigrescu"
Festivalul Babel 2023, program complet
mplinirea fgduințelor
Lucrrile la noua sal de Sport a Universitții „Valahia” au avansat
Redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dmbovieni
Etapa național Olimpiadei Tehnologiei Informației, la final
„Eroica”, la o lansare patriotic
„Pictur plus pictur egal pictur”
PS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București
CJD, n Programul pentru școli al RomnieiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rsucire iohannist cu... sticl spart

Domnia sa preedintele României Klaus Werner Iohannis este neam ca obârie etnic. i, de la un neam te atepi s fie exact, nu-i aa, ca un neam precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neam de-al nostru, de pe malul Cibinului, aa c s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunzi a aprut mre, nu pentru c ar avea vreun metru i optzeci de centimetri, ci, pur... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale