Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.05.2023 00:14

n loc s rezolve problema...


A A

„Legea salarizrii bugetarilor mai ru i-a nvrjbit”

„Legea salarizrii bugetarilor mai ru i-a nvrjbit”

Salariații din România, în dou lumi paralele! În timp ce în sistemul privat, angajații muncesc pe salarii mici, în sistemul bugetar, unde sindicatele sunt foarte puternice, este neliniște mare. Cu excepția magistraților, care sunt cei mai fericiți și bogați bugetari, nimeni nu este mulțumit de salariul pe care îl primește Legea 153/2017 privind salarizarea personalului pltit din fonduri publice, în loc s rezolve problema salarizrii bugetarilor, mai ru i-a învrjbit pe unii împotriva altora. Acum se lucreaz la o nou legea a bugetarilor! Va reuși, oare, aceasta s linișteasc apele sau le va tulbura și mai ru?     

„Este o situație care privește mare parte dintre bugetari, pentru c din pcate avem bugetari și bugetari! Avem bugetari care sunt privilegiați, pot spune așa, și m refer la cei din domeniul justiției, avem bugetari care sunt mulțumiți, în mare parte, pentru c sunt folosiți în contextul viitoarelor campanii electorale și m refer la administrația local. Pentru noi, greva nu este legat de faptul c avem salariile cele mai de jos, raportându-ne la studii, ci m refer la consecința pe termen lung pentru sistemul de educație și pentru România în general pentru c dac vrem s formm generații pentru viitor trebuie s investim în educație, ori investiția în educație nu se poate face decât investind în oameni, în școli. Schimbarea trebuie s vin la pachet, nu numai la salarizare, trebuie s vin cu multe alte lucruri. Dac vrem un sistem de educație care trebuie s fie altfel decât țara, pâi atunci trebuie s investim în el”, a semnalat președintele Sindicatului Liber din Învțmânt (SLI), prof. Marius Popescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Campania 2022 de scheme de sprijin cuplat n sectorul vegetal
Rata șomajului, n scdere: 3,07%
"Calitatea vieții pensionarilor din Romnia trebuie mbuntțit"
384 de fermieri dmbovițeni s-au nscris n Programul de tomate
Avanseaz lucrrile la rețeaua de canalizare
Conferința ”Educație financiar pentru creșterea afacerilor și dezvoltarea economic”
673 de locuri de munc disponibile
Pensionarii nu ies n strad pentru proteste
676 de locuri de munc disponibile
Fondurile de vntoare, la mare cutarePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rsucire iohannist cu... sticl spart

Domnia sa preedintele României Klaus Werner Iohannis este neam ca obârie etnic. i, de la un neam te atepi s fie exact, nu-i aa, ca un neam precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neam de-al nostru, de pe malul Cibinului, aa c s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunzi a aprut mre, nu pentru c ar avea vreun metru i optzeci de centimetri, ci, pur... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale