Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.01.2024 00:12

Primarul de la Voinești cere o schimbare radicală în primării


A A

„Funcționarii publici trebuie plătiți pe criterii de performanță”

„Funcționarii publici trebuie plătiți pe criterii de performanță”

*„În Legea 153 există un paragraf acolo care face referire la familia ocupațională, asta însemnând același nivel de studii, aceeași vechime, același salariu, ceea ce nu mi se pare normal”

 

Referitor la o posibilă criză economică în România și când s-ar putea ea instala, primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț ne-a declarat în urmă cu puțin timp că anul 2024 va fi cum va fi, adică nu foarte dificil, dar 2025 va fi un an extrem de complicat. Sandu Gabriel Dănuț susține că în primării sunt salarii decente, singura problemă semnalată de edil este că funcționarii publici din fiecare unitate administrativ teritorială ar trebui să fie plătiți pe criterii de performanță, și nu toți la fel, așa cum se întâmplă în prezent pentru că așa îi obligă legea 153. 

„Nu înțeleg motivul pentru care protestează unii colegi fiindcă, în ultimii ani, pentru fiecare unitate administrativ teritorială din România au existat foarte multe oportunități de dezvoltare și mă refer la Programul Anghel Saligny, la toate proiectele prin AFM, la proiectele prin PNRR, mă refer la proiectele prin AFIR, la cele prin PJDL. Românul nu va fi mulțumit niciodată, indiferent cât va avea salariul. Și 10.000 de euro dacă ai avea salariul, tot ai vrea mai mult. Trecem printr-o perioadă dificilă și este foarte important să înțelegem acest lucru. La salariile, pentru un funcționat public, care depășesc  4000 - 5000 de lei, eu zic că sunt niște salarii normale, nu sunt salarii mari, dar românul nu este mulțumit niciodată, totdeauna vrea mai mult. Mi-aș dori ca la nivelul UAT-urilor funcționarii publici să fie plătiți pe criterii de performanță. În Legea 153 există un paragraf acolo care face referire la familia ocupațională, asta însemnând același nivel de studii, aceeași vechime, același salariu, ceea ce nu mi se pare normal. Sunt funcționari publici care au o răspundere extraordinar de mare în UAT, mai ales cei care lucrează pe fonduri europene, de exemplu de 10 milioane de euro cum este la Voinești, și sunt funcționari publici care conform fișei postului au niște atribuții mai ușoare, ca să zic așa. Nu este normal ca ei să aibă salarii egale pentru că așa ne obligă legea prin acel paragraf care face referire la familia ocupațională. Funcționarii publici din fiecare unitate administrativ teritorială ar trebuie plătiți pe criterii de performanță”, a declarat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Problemele pensionarilor, pe masa CJPV
Primele plăți pentru beneficiarii venitului minim de incluziune
Naveta profesorilor, pe cale de a se rezolva în totalitate
SLI Dâmbovița, mulțumit de creșterile salariale din educație
Polițiștii, „îndrăgostiți”... de amenzi!
Infracțiuni... la zi
Comunicare directă și liberă cu cetățenii, la Voinești
Județul Dâmbovița, afectat de numeroase incendii de vegetație
Infracțiuni... la zi!
Verificări ale polițiștilor de la Biroul pentru Protecția Animalelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ursula von der Leyen - un proxy de la Angela Merkel pentru Europa

Mulți au făcut referiri recente la Jacques Delors, numindu-l vizionarul european. Și au mare dreptate. Dar ideile marelui politician francez rămâneau la stadiul de filosofie dacă el nu era și președintele executivului european vreme de 10 ani. Chiar dacă au mai fost și alți președinți ai Comisiei Europene care au coordonat sistemul timp de două mandate, doar de Delors dorim să amintim... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale