Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.11.2023 00:20

Editorial


A A

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)

Au românii expresia paremiologică cu tâlc. Cică „frica păzește pepenii”. Și al cărui tâlc se poate aplica în sens geopolitic și la ce se petrece acum pe cele două mari teatre de război, în Ucraina și în Israel. La peste un an și jumătate de la războiul lui Putin declanșat împotriva Kievului… nazist (!), și la aproape două luni de la agresiunea teroristă a Hamas în „Țara sfântă”, și Moscova, și Washingtonul, și Beijingul pare-se că au început să realizeze că o escaladare a celor două conflicte ar putea duce la aruncarea în luptă a armelor nucleare, finalul fiind dispariția vieții pe Pământ, au trecut Rubiconul înapoi, pentru o vreme și cu toate că încă se mai trage și pe malurile Niprului și în Gaza, se caută o cale către pace.

Până și Teheranul fundamentalist islamic, care era pornit năvalnic, pe mâna Hamas și Hezbollah, să steargă de pe fața Pământului Israelul, s-a cam răzgândit pe chestia asta. Doar Erdogan a rămas să mai bată apa-n piuă dorind/ prezicând lichidarea, în curând, a aceleași țări (Omul de la Ankara ori și-a pierdut uzul rațiunii, ori și se vrea cu orice preț noul padișah al Orientului Mijlociu, sau, cum s-ar spune, se bagă singur în seamă dacă, în afară de Putin, altcineva nu-l mai ia în serios),  iar „Dragonul roșu” chiar nu are chef să intre în război cu nimeni, ținându-și flăcările-n gușă, vine, deci, de înțelegem acum zicerea aia paremiologică românească. 

Frica (de moartea atomică) păzește pepenii (existențele chiar și a marilor puteri” ale mapamondului). Și a se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific.

(va urma)

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Mai contează, la vot, poporul român?
Ursula von der Leyen - un proxy de la Angela Merkel pentru Europa
Blestemul aurului românilor (II)
Blestemul aurului românilor
Nouă chiar că ne pasă!
Nouă chiar că ne pasă!
Interviul nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin (III)
Interviul nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin (II)
Interviu nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin
Autonomia strategicã europeanã


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale