Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.04.2024 00:17

Noul rector al Universității „Valahia” Târgoviște, la prima conferință de presă


A A

„Deschidere, dinamism, dezvoltare” - direcțiile noii echipe de conducere a UVT

„Deschidere, dinamism, dezvoltare” - direcțiile noii echipe de conducere a UVT

*„Cel mai greu obiectiv pe care îl avem este creșterea numărului de studenți”

 

Noua conducerea a Universității „Valahia” Târgoviște a susținut ieri prima conferință de presă de la preluarea mandatului și promite că va pune un accent foarte mare pe comunicare, aspect care a lipsit fostei echipe manageriale! Au participat, la întâlnirea cu reprezentanții mass-media, rectorul UVT, Ioan Corneliu Sălișteanu, președintele Senatului UVT, Claudia Gilia (prefectul județului Dâmbovița), dar și cei 4 prorectorii ai Universității Valahia Târgoviște, respectiv conf. univ.dr. Henri George Coandă (învățământ și asigurarea calității), prof.univ.dr. părinte Marian Vâlciu (probleme sociale și studențești), prof. univ. Daniel Dunea (cercetare și creație artistică), prof. univ. Florin Radu (relații internaționale și dezvoltare instituțională). Oficiile de gazdă au fost asigurate de rectorul UVT, Ioan Corneliu Sălișteanu care a făcut o prezentare sintetică  a Programului  managerial 2024-2029, program axat pe „deschidere, dinamism și dezvoltare” a Universității Valahia Târgoviște.

„Senatul Universitar este cel mai înalt fort de decizie în cadrul Universității Valahia din Târgoviște. El reprezintă comunitatea academică. Senatul Universității Valahia din Târgoviște este format din 43 de membri. Dintre aceștia, 31 sunt cadre didactice și 12 sunt studenți. Mandatul Senatului Universitar este de 5 ani. Conducerea Senatului Universitar este asigurată de un președinte și de patru vicepreședinți. Cei patru vicepreședinți sunt doamna profesor universitar Agnes Erich, doamna conferențiar Odilia Nedelcu, domnul conferențiar universitar Adrian Țuțuianu și domnul conferențiar universitar Radu Cârciumaru. Am pornit de la niște principii și ne-am propus anumite acțiuni prin care să readucem Universitatea Valahia în centrul preocupărilor nu doar ale comunității noastre, ci și ale celei regionale și de cele nu naționale. Să nu uităm că Universitatea joacă un rol crucial în ceea ce înseamnă coagularea societății și pregătirea tinerilor pentru succes în viață”, a transmis prefectul județului, Claudia Gilia, președintele Senatului UVT.

,,Programul de management a fost intitulat de către echipa noastră: deschidere, dinamism, dezvoltare, cei trei D. Deschidere pentru că este necesar ca universitatea noastră să se deschidă sau să se redeschidă către societate, în special către mediul antreprenorial, dar și către instituțiile publice, să stabilim parteneriate solide cu aceștia pentru că menirea universității este de a crea specialiști, specialiști care să fie ușor absorbiți pe piața muncii. Dinamism pentru că dacă am dus lipsă în ultima vreme de ceva, a fost un ritm susținut al lucrurilor bune. Dezvoltare pentru că, de fapt, acesta este dezideratul final, și anume să dezvoltăm Universitatea noastră și să fim în acord cu toate modificările care au loc pe scena serviciilor educaționale din România, dar și în piața muncii, în cerința pieței muncii, să fim flexibili și ușor adaptabili să răspundem acestor cerințe”, a declarat Ioan Corneliu Sălișteanu, rectorul UVT.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale