Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.04.2024 00:15

La Uzina Automecanica Moreni,


A A

„Contractul cu Ministerul Apărării Naționale acoperă 60% din necesar”

„Contractul cu Ministerul Apărării Naționale acoperă 60% din necesar”
Constantin Bucuroiu, lider de sindicat Uzina Automecanica Moreni

*„O singură pretenție majoră am, ca salariații să nu fie afectați în ceea ce privește plata integrală a salariului”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu

 

Uzina Automecanica Moreni nu poate supraviețui din contractul de mentenanță pentru transportoarele blindate pe care îl are cu Ministerul Apărării Naționale! Pentru a-și asigura funcționarea și plata salariilor, fabrica are nevoie de contracte și comenzi suplimentare. Liderul de sindicat Constantin Bucuroiu așteaptă ca noul director împreună cu echipa de conducere să rezolve această problemă susținând că sindicatul nu va fi de acord ca angajații să primească 75% din salariu din cauza lipsei de contracte.  

„Ce este rău pentru Uzina Automecanica Moreni este faptul că acel contract cu Ministerul Apărării Naționale, acordul multianual acoperă doar o parte, un 60% din necesar, iar restul trebuie să venim noi să completăm din comenzi civile. Aici este o mare bătălie pentru că trebuie să venim fie cu comenzi civile fie cu comenzi militare. Cel care vine director trebuie să se înhame la muncă serios, să facă echipă cu ce a mai rămas în Uzina Automecanica pentru a duce lucrurile mai departe și a asigura contracte. O singură pretenție majoră am, ca salariații să nu fie afectați în ceea ce privește plata integrală a salariului, pentru că există tendința unora, dacă nu au cu ce acoperi salariile dau 75% din acesta pentru că legea permite acest lucru, dar pe o perioadă de timp limitată. Decât să ajungă la ideea să dea 75% oamenilor pentru că nu au contracte și comenzi, mai bine își taie o mână... Eu sunt de acord să se întâmple acest lucru când de vină este salariatul, dar când angajatul nu se face vinovat și este treabă de conducere că nu asigură contracte și comenzi, că nu și-a luat măsurile necesare, atunci discutăm în alți parametrii”, a semnalat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale