Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.04.2024 00:12

Dâmbovița, start în forță pe Programul Regional 2021-2027 pentru Sud Muntenia


A A

60 km de drumuri județene, modernizate cu fonduri UE

60 km de drumuri județene, modernizate cu fonduri UE

*„Acest proiect va aduce drumuri mai bune, mai rapide și mai sigure pentru locuitorii noștri, creând un mediu favorabil pentru investiții și dezvoltare economică”, a declarat Corneliu Ștefan, președinte CJD

 

Veste importantă pentru infrastructura rutieră a județului Dâmbovița! Startul Programului  Regional 2021-2027 pentru Regiunea Sud Muntenia s-a dat în județul Dâmbovița prin semnarea primului  contract în cadrul acestui program. Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) a găzduit vineri, 29 martie 2024, evenimentul de semnare a contractului de finanțare pentru cea mai importantă investiție în domeniul infrastructurii rutiere dâmbovițene, ce vizează modernizarea a 60 km de drumuri județene.

Este vorba despre proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”. Alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, la eveniment au fost prezenți: directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, parlamentarii Carmen Holban, Titus Corlățean, Ioan Vulpescu și Radu Popa, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al CJD, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, șefii mai multor servicii deconcentrate, primarii localităților parcurse de drumurile județene integrate în proiect.

Contractul de finanțare derulat prin Programul Regional ADR Sud – Muntenia are o valoare de 319.244.040,45 de lei (aproximativ 64.200.000 de euro). Durata de execuție este de 36 de luni, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în cel mai scurt timp. Suma eligibilă este de 317.584.962,55 lei, iar aceasta este asigurată astfel: Fondul European de Dezvoltare Regională: 269.947.218,17 lei; Bugetul de stat: 41.286.045,13 lei; Consiliul Județean Dâmbovița contribuie la valoarea totală eligibilă cu suma de 6.351.699,25 de lei, care reprezintă 2%. CJD va asigura totodată, din diferite surse, și cheltuielile neeligibile, care se ridică la 1.659.077,90 lei.

„Semnăm cel mai mare contract de finanțare prin Programul Regional din istoria ADR Sud-Muntenia și primul din regiune pe Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027. Acest lucru arată că instituția Consiliului Județean Dâmbovița nu doar promite, ci și livrează. Cum spuneam, județul Dâmbovița este beneficiarul celui mai mare contract de finanțare prin Programul Regional din istoria ADR Sud-Muntenia, în valoare de 319.244.040,45 de lei – aproximativ 64.200.000 de euro”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Am încheiat Programul Operațional Regional cu o Gală a Excelenței aici la Târgoviște, județul Dâmbovița fiind centrul investițional pe ceea ce înseamnă atragerea de fonduri europene din regiune. Începe noul Program Operațional tot la Târgoviște și în județul Dâmbovița cu cel mai mare proiect care a vizat vreodată infrastructura județului Dâmbovița, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional. Este un proiect foarte important, un proiect care vizează și municipiul Târgoviște pe ceea ce înseamnă legătura cu Șotânga, este un proiect pe care îl așteptam”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan. 

„Este ziua în care, practic, pornim la drum Programul Regional 2021-2027 semnând primul contract în cadrul acestui program. Evident că nu sunt deloc niște întâmplări faptul că semnăm cel mai mare contract din istoria de 25 de ani a Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia, mă refer la contracte desfășurate prin intermediul Agenției, este cel mai mare contract semnat vreodată”, a transmis directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat.

 


Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale