Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.02.2016 23:25

Promisiunea conducerii CJD:


A A

30 de șantiere de drumuri vor fi deschise la 1 martie

30 de șantiere de drumuri vor fi deschise la 1 martie
Proiecte începute anul trecut sau asumate în urmă cu mulți ani se pare că se vor finaliza anul acesta

❚ Reabilitarea vizează foarte multe tronsoane de drumuri județene, cu finanțări obținute prin OG 28/2013 sau prin Programul Operațional Regional 2014-2020 ❚ Unele vor fi și inaugurate anul acesta, altele sunt abia în faza de proceduri de achiziție publică, studii de fezabilitate, proiecte tehnice ❚ Printre cele mai importante obiective propuse pentru acest an se numără închiderea celor trei proiecte de la Cota 1000, Dichiu-Zănoaga-Platoul Bucegilor, dar și finalizarea DJ 701 Corbii Mari - limită cu județul Teleorman, o prelungire a Drumului Sudului, lucrare pe care Consiliul Județean s-a obligat s-o facă încă de acum 11 ani

VIOLETA STANCIU


Reabilitarea drumurilor continuă să fie preocuparea majoră a Consiliului Județean Dâmbovița și în anul 2016! În afara proiectelor deja finanțate pe OG 28/2013 și a lucrărilor începute din bugetul CJD, prioritatea zero este implementarea proiectului pe POR 2014-2020 referitor la reabillitarea drumurilor720- 711 și 101B Moreni-Târgoviște- Niculești-Periș.

„Sper ca undeva la jumătatea anului, să avem un contract de finanțare semnat. Nu depinde doar de noi, depinde de cum se derulează Programul Operațional Regional”, a precizat recent președintele CJD, Adrian Țuțuianu. De asemenea, acesta și-a propus să finalizeze în 2016 drumurile județene 713, 714, dar și drumul de legătură din zona montană. Președintele CJD este ferm convins că anul acesta vor închide toate cele trei proiecte de la Cota 1000, Dichiu- Zănoaga-Platoul Bucegilor. Adrian Țuțuianu mai este sigur că, dacă vremea va fi de partea sa, în luna mai 2016, va finaliza drumul 713, de la Cota 1000 la Dichiu și drumul de legătură până la Zănoaga, iar în luna noiembrie 2016 „tot eu voi tăia panglica pentru drumul de la Zănoaga până la Platoul Bucegilor”, a declarat Adrian Țuțuianu.

DJ-uri, pe bandă rulantă la modernizare

La momentul acesta, conform președintelui CJD, sunt în proceduri de achiziție publică, studii de fezabilitate, proiecte tehnice și contracte de execuție de lucrări următoarele drumuri: DJ 720E Gara Târgoviște Sud- Centura Târgoviște (UM Gară), DJ 702 limită județul Argeș- Cândești Deal-Cândești Vale (9,3 km), DJ 710 Bezdead-limită județ Prahova (2,5 km), DJ 710A Moreni-IL Caragiale (8,2 km), DJ 711 A Ghergani- Răcari (7 km), DJ 714 Glod-Sanatoriul Moroeni (4 km), DJ 720 A Bucșani-Mărcești (4 km), DJ 702 E Puntea de Greci-Răscăieți (6,3 km), DJ 722 Sălcioara-Moara Nouă- Săvești (7,5 km), DJ 611 Fierbinți- Moldoveanu (2,4 km), DJ 701 Odobești- Crovu-Ungureni-Corbii Mari (6 km), DJ 401A Crovu-Brâncoveanu-Miulești-Tomșani (3 km).

Refacerea obiectivelor calamitate, o prioritate

De asemenea, în atenția conducerii CJD în acest an se mai află și efectuarea de tratamente bituminoase pe 200 de kilometri, dar și refacerea obiectivelor afectate de calamități, care nu sunt deloc puține.

„Pe calamități, vom pune în lucru DJ 710A Diaconești-Vârfuri-Valea Lungă, o consolidare de albie pe Cricovul Dulce, DJ 710 B la Vișinești, o refacere pe 710 B la Valea Lungă-Vișinești, etapa a II-a, punere în siguranță tot la Vișinești într-un alt punct pe 710 B, refacere pod peste Ialomița la Brănești pe 712, DJ 723 Lăicăi-Văleni Dâmbovița, limită județ Argeș, refacere pod la DJ 503 la Șelaru, limită cu județul Argeș, refacere pe DJ 712 A Râul Alb-punctul Anini Ologului, etapa a II-a, refacere DJ 718A la Mănăstirea Dealu, refacere etapa a II-a Gheboieni și o consolidare terasament pe DJ 714 zona Bolboci, deci pe zona unde nu lucrăm la asfalt. La cabana Bolboci, este o zonă unde drumul este rupt și îl vom pune în siguranță. Acestea sunt proiectele adăugate la ceea ce avem în lucru până acum”, a adăugat președintele CJD, Adrian Țuțuianu. Acesta a promis că, la 1 martie 2016, cel puțin 30 de șantiere vor fi deschise în Dâmbovița, pe toate drumurile județene „și veți vedea că vom lucra temeinic. O parte dintre aceste sectoare de drumuri le-am propus pentru finanțare, ca lucrări noi, pe OG 28/2013, dar decizia nu a fost încă luată”, a mai precizat președintele CJD.

La DJ 701 Corbii Mari, panglica se va tăia în luna noiembrie

Tot la capitolul „drumuri”, un alt proiect ambițios este finalizarea până la sfârșitul acestui an a DJ 701 Corbii Mari (8,1 km) - limită cu județul Teleorman, o prelungire a Drumului Sudului, lucrare pe care CJD s-a obligat s-o facă încă din anul 2005.

„Nu e vorba de un moft, ci pur și simplu de o situație la care ne-am obligat și care ne-ar putea pune în situația de a restitui banii de pe Drumul Sudului, dacă nu o facem. Este un angajament asumat de CJD în 2005, ca prelungire a Drumului Sudului, pe ideea de interconectare între județe. În al doilea rând, este un drum foarte utilizat în zona de sud. Am reușit să introducem lucrarea pe bugetul Ministerului Dezvoltării, deci pe OG 28/2013. Avem finanțarea asigurată, am finalizat și achiziția publică, iar valoarea lucrării este de 9.163.037,68 lei, respectiv 11.362.166,07 lei cu TVA. Adjudecarea s-a făcut la prețul cel mai mic. Am avut 8-9 firme la licitație, criteriul a fost prețul cel mai mic. Termenul de execuție este 18 luni, dar vom tăia panglica în noiembrie a.c., pentru că ordonanța merge pe principiul primul venit, primul servit. Am discutat cu firma constructoare, are capacitatea tehnică și resursele necesare pentru a finaliza lucrarea anul acesta. Avem de executat fundații și terasamente balastate și pietruite, (pentru că pe multe zone drumul acesta este de pământ, nu are o infrastructură de bază cum au alte drumuri județene), modernizare prin asfaltare cu două straturi, reabilitare și lucrări de punere în siguranță a două poduri cu o lungime de circa 90 metri liniari, deci poduri destul de mari”, a mai declarat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Și în acest caz ordinul de începere a lucrărilor va fi dat pe 1 martie.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale