Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.02.2024 00:15

Vești îngrijorătoare venite de la Statistica Dâmbovița


A A

267 de nașteri și 502 decese în luna noiembrie 2023

267 de nașteri și 502 decese în luna noiembrie 2023

*Mișcarea naturală a populației județului aferentă lunii noiembrie 2023, comparativ cu luna octombrie 2023, analizată de statisticienii dâmbovițeni, nu sună deloc bine!

 

În perioada analizată, respectiv lunile octombrie-noiembrie 2023, decesele înregistrate au fost duble față de nașteri, căsătoriile s-au aflat pe un trend descendent, la fel ca și divorțurile, cu mențiunea că acest ultim indicator poate fi considerat ca fiind pozitiv. Ultima raportare a Direcției Județene de Statistică Dâmbovița ne informează că în luna noiembrie 2023 s-a înregistrat nașterea a 267 copii, cu 30 nașteri mai puține decât în luna octombrie 2023.

Numărul persoanelor ale căror decese au fost înregistrate în luna noiembrie 2023 a fost de 502, cu 12 mai puține decât în luna octombrie 2023. Sporul natural a fost negativ în luna noiembrie 2023, de 235 persoane (născuții vii înregistrând un deficit față de decedați), la fel ca și în luna octombrie 2023 (-217 persoane).

În luna noiembrie 2023 s-au înregistrat 2 decese la copii cu vârstă sub un an. La oficiile de stare civilă, în luna noiembrie 2023, s-au înregistrat 117 căsătorii, cu 102 căsătorii mai puține decât în luna octombrie 2023. Numărul divorțurilor pronunțate prin hotărâri judecătorești definitive și conform Legii nr. 202/2010 a fost de 40, cu 6 divorțuri mai puține decât în luna octombrie2023.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Problemele pensionarilor, pe masa CJPV
Primele plăți pentru beneficiarii venitului minim de incluziune
Naveta profesorilor, pe cale de a se rezolva în totalitate
SLI Dâmbovița, mulțumit de creșterile salariale din educație
Polițiștii, „îndrăgostiți”... de amenzi!
Infracțiuni... la zi
Comunicare directă și liberă cu cetățenii, la Voinești
Județul Dâmbovița, afectat de numeroase incendii de vegetație
Infracțiuni... la zi!
Verificări ale polițiștilor de la Biroul pentru Protecția Animalelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ursula von der Leyen - un proxy de la Angela Merkel pentru Europa

Mulți au făcut referiri recente la Jacques Delors, numindu-l vizionarul european. Și au mare dreptate. Dar ideile marelui politician francez rămâneau la stadiul de filosofie dacă el nu era și președintele executivului european vreme de 10 ani. Chiar dacă au mai fost și alți președinți ai Comisiei Europene care au coordonat sistemul timp de două mandate, doar de Delors dorim să amintim... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale