Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.08.2014 00:14

În Dâmbovița, șanse mari pentru...


A A

20 de proiecte pe apă-canalizare din economiile pe POS Mediu 1

20 de proiecte pe apă-canalizare din economiile pe POS Mediu 1
Banii economisiți din derularea Programului Operațional Sectorial, mană cerească pentru 20 de localități

❚ Sumele economisite iau calea proiectelor și modernizărilor pe infrastructura de apă și canalizare ❚ Până la termenul stabilit de Ministerul Fondurilor Europene, noiembrie 2014, toate localitățile trebuie să încheie contracte de achiziție de lucrări cu o clauză suspensivă, adică aceste contracte produc efecte doar în momentul în care au asigurate finanțarea, fie europeană, fie din alte surse ❚ Cel mai bine stau localitățile Comișani, Doicești, Cojasca, Moreni, Dragomirești, I.L. Caragiale, Titu, Aninoasa, Șotânga, Găești cu proiectele publicate deja pe SEAP și vor derula în luna septembrie procedura de deschidere de oferte ❚ Restul comunelor ori așteaptă încă „unda verde” de la ANRMAP, ori sunt în stadiul de evaluare

ANA MARIA POPESCU


20 de localități ale județului sunt pe cale să implementeze proiecte pe infrastructura de apă și canalizare cu banii care s-au economisit de pe urma Programului Operațional Sectorial (POS) Mediu 1.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, proiectele au fost deja întocmite, unele localități au trecut deja la faza de achiziție publică, altele așteaptă să le fie aprobate Caietele de sarcini de către Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP), dar sunt și câteva localități ale căror proiecte încă se află în faza de evaluare la Compania de Apă.

Localitățile Comișani, Doicești, Cojasca, Moreni, Dragomirești, I.L. Caragiale, Titu, Aninoasa, Șotânga, Găești sunt ceva mai avansate, au publicat deja proiectele pe SEAP și vor derula în luna septembrie procedura de deschidere de oferte.

Comunele Răzvad, Produlești, Petrești, Gura Ocniței, Niculești, Lungulețu și Gura Șuții sunt încă în așteptarea „undei verzi” de la ANRMAP, în timp ce proiectele întocmite de Potlogi, Pierșinari și Braniștea sunt în stadiul de evaluare la Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița.

 

 

Adrian Țuțuianu: „Cred că ne putem încadra

în termenul stabilit la nivelul Ministerului Fondurilor Europene”

Șeful forului administrativ județean este însă convins că până la termenul stabilit de Ministerul Fondurilor Europene, respectiv noiembrie 2014, toate localitățile vor reuși să încheie contracte de achiziție de lucrări cu o clauză suspensivă, adică aceste contracte să producă efecte doar în momentul în care au asigurate finanțare, fie europeană, fie din alte surse.

„O preocupare importantă pentru mine a fost aceea de a aduce în faza de licitație lucrările pe POS Mediu 1, este vorba de economiile înregistrate pe programele aplicate până acum. Avem 20 de localități care au depus proiecte. Situația este următoarea: sunt 10 localități unde s-a trecut la procedura de achiziție publică prin SEAP, sunt 7 localități cu proiecte în aprobare la ANRMAP, este vorba de aprobarea Caietelor de sarcini, și trei obiective care sunt încă în verificare la Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița. Este important că s-a realizat un ritm ceva mai bun de pregătire a documentațiilor și de derulare a procedurilor de achiziție publică, pentru că eu cred că ne putem încadra în termenul stabilit la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, anume ca în luna noiembrie să avem contracte de achiziție publică de lucrări încheiate cu o clauză suspensivă, adică contractul produce efecte în măsura în care se asigură finanțare din fonduri europene sau din alte surse”, a explicat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Situația exactă pe fiecare localitate

În ceea ce privește situația pe localități, președintele CJD a arătat:

„Comuna Comișani are publicare pe SEAP și deschidere de oferte pe 26 august 2014; localitatea Doicești are deschiderea de oferte pe 15 septembrie 2014; comuna Cojasca are deschidere de oferte pe 24 septembrie 2014; municipiul Moreni, pentru cartierul Țuicani, pe 8 septembrie 2014; Răzvad este în aprobare a documentației la ANRMAP; Dragomirești are deschidere de oferte pe 29 septembrie 2014; Produlești se află în aprobare la ANRMAP; I.L. Caragiale are deschidere de oferte pe 17 septembrie 2014; Petrești este în aprobare la ANRMAP; orașul Titu are deschidere de oferte pe 10 septembrie 2014; comuna Aninoasa – deschidere de oferte pe 26 septembrie 2014; Șotânga pe 9 septembrie 2014; Gura Ocniței în aprobare la ANRMAP; Găești are deschidere de oferte pe 22 septembrie 2014; Niculești – în aprobare la ANRMAP; Potlogi are documentația în verificare la Compania de Apă și are nevoie și de o aprobare de la Apele Române Argeș; Lungulețu – în aprobare la ANRMAP; Pierșinari – în evaluare la Compania de Apă, la fel și Braniștea, Produlești – în aprobare la ANRMAP și Gura Șuții – în aprobare la ANRMAP”, a mai explicat Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale