Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.01.2015 00:13

În momentul de față,


A A

15 proiecte cu finanțare europeană la CJ Dâmbovița

15 proiecte cu finanțare europeană la CJ Dâmbovița
Pentru acest an, CJD trebuie să închidă toate proiectele începute

❚ Valoarea totală a acestora este aproape 48 milioane euro, iar cele mai multe au fost accesate pe Programul Operațional Regional și au ca scop dezvoltarea durabilă ❚ Pentru acest an, CJD trebuie să acceseze fonduri europene de aproape 70 milioane lei, însă va trebui să aibă o contribuție pentru cofinanțarea proiectelor de aproximativ 7,5 milioane lei

ANA MARIA POPESCU


Pentru că în cele din urmă administrația județeană a înțeles că soluția de dezvoltare a județului o reprezintă fondurile europene, în ultimii ani, Consiliul Județean a accesat mai multe programe europene și a adus în județ zeci de milioane de euro. În momentul de față, Consiliul Județean are în curs de implementare 15 proiecte cu finanțare europeană a căror valoare se apropie de 48 milioane de euro.

Proiectele au fost accesate pe mai multe Programe Operaționale și au ca scop dezvoltarea durabilă a județului. În anul 2014 Consiliul Județean a accesat fonduri în valoare de peste 26 milioane lei, cea mai mare sumă fiind accesată pe Programul Operațional Regional, dezvoltat prin ADR Sud-Muntenia.

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, dă asigurări că toate proiectele aflate în implementare vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. Proiectele se află în stadii avansate de realizare și nu există riscuri de neimplementare. În 2015, CJD trebuie să acceseze fonduri europene de aproape 70 milioane lei, însă de această dată Consiliul Județean va trebui să aibă o contribuție pentru cofinanțarea proiectelor de aproximativ 7,5 milioane lei, bani din care se vor plăti și eventualele corecții financiare care este posibil să apară la proiectele europene.

 

„Valoarea lucrărilor executate este mai mare

decât valoarea lucrărilor decontate”

„Consiliul Județean are în implementare 15 proiecte cu finanțare europeană în cadrul Programelor Operaționale pentru perioada 2007-2013, cu o valoare totală de 214.390.507,34 lei, echivalentul a 47.867.845,62 euro. Din acestea, 194.321.422 lei sunt pe Programul Operațional Regional dezvoltat cu ADR Sud-Muntenia, pe Programul Operațional de Creșterea Capacității Administrative suma este de 2.657.324 lei, pe Programul Sectorial de Mediu – 2.746.119 lei, pe Resurse Umane avem două proiecte cu 1.210.891,88 lei și pe Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice avem 13.454.749,54 lei. În anul 2014 am accesat bani europeni – 26.020.305,79 lei, din care cea mai mare sumă este pe POR – 18.305.766 lei. Pentru acest an avem de închis toate aceste proiecte, nu există niciun risc de neimplementare. La acest moment valoarea lucrărilor executate este mai mare decât valoarea lucrărilor decontate, pentru că așa merge procesul de decontare. Legat de corecții, la Parcul Industrial Moreni există o suspiciune de fraudă care a fost soluționată de către DLAF, OLAF, DNA etc. De asemenea, sunt corecții financiare care nu au fost preluate la bugetul statului. Eu iau în calcul că aș putea rămâne cu banii ăștia în sarcina Consiliului Județean”, a punctat Adrian Țuțuianu, președintele CJD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale