Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.10.2023 00:20

Editorial


A A

Universitatea „Valahia” la începutul celui de-al patrulea deceniu...

Universitatea „Valahia” la începutul celui de-al patrulea deceniu...

…este pregătită de a-și demonstra maturitatea. Înființată în 1992 de un grup de fondatori curajoși, înfruntând o seamă de piedici, unele găsind și sprijinul necesar în momentul de cumpănă, Universitatea „Valahia” și-a demonstrat viabilitatea, fiind pentru Târgoviște – și reiterez ce s-a mai spus de-a lungul timpului – ceea mai importantă și spectaculară realizare după revoluția din 1989, mai ales în acele momente nefaste ale „tranziției” de la  socialism la capitalism.

Și dacă mai spunem că, după 1989 încoace, este singura universitate românească care, tot datorită unor români responsabili și curajoși, a reușit să-și construiască un campus care, pe bună dreptate, impresionează pe oricine îl vizitează, proiectăm deja imaginea unei Alma Mater moderne, la standardele începutului de secol și de mileniu.

Cel ce semnează acest editorial are la rându-i motive serioase de satisfacție, fiind el unul dintre fondatorii acestei cetăți universitare și care, cu ani în urmă, consemnând cum creștea zidirea cetății, s-a încumetat să vadă în Târgoviște un Heidelberg românesc, s-a trezit pus la zid cu sulfuroasă mânie, de către unii invidioși neproductivi, cum că vezi Doamne, încurajez o... caracatiță care înghite orașul.

Dar ce să vezi, tocmai „caracatița” asta a fost unul din salvatorii fostei mari cetăți voievodale! Acum târgovișteni se mândresc cu cetatea lor universitară, cu cele 10 facultăți, unele de înaltă performanță, cu miile de studenți, cu victoriile dobândite în competițiile științifice internaționale.

Și, cu prilejul începutului unui nou an universitar și intrarea în cel de al patrulea deceniu de existență, aș aminti acum măcar două nume care nu trebuie nicicând uitate și care acum ne privesc din eternitate: Florea Oprea - primul rector constructor al universității, rectorul continuator Ioan Cucui, precum și Mihai Iurcu, creatorul grupului de inițiativă al acestei instituții de învățământ superior. Și, în sprijinul tradiției, să-i adresăm Universității „Valahia”: VIVAT! CRESCAT! FLUREAT!

 


George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)
Tezaurul românilor, nikogda!?
Educație adaptată
Mai contează, la vot, poporul român?
Ursula von der Leyen - un proxy de la Angela Merkel pentru Europa
Blestemul aurului românilor (II)
Blestemul aurului românilor
Nouă chiar că ne pasă!
Nouă chiar că ne pasă!
Interviul nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin (III)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale