Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
09.11.2022 00:13
Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii Jandarmeriei Române

Biserica primelor veacuri creștine a stabilit ziua de 8 noiembrie ca sărbătoare închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, conducătorii oștilor cerești, care simbolizează lupta pentru dreptate, împotriva răului și a necinstei, dar și un model spiritual pentru toți jandarmii.
Dacă în fiecare an pe data de 3 aprilie se sărbătorește înființarea Jandarmeriei Române, la 8 noiembrie marcăm o zi la fel de importantă: Ziua patronilor spirituali ai Armei, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Pe parcursul celor aproape 173 de ani de existență, Jandarmeria Română i-a avut drept patroni spirituali pe Sfântul Gheorghe, Sfinții Constantin și Elena și începând cu anul 1940, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.
Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – căpetenii de îngeri – sunt patronii spirituali ai Jandarmeriei Române, iar această dată reprezintă, după ziua întemeierii Armei, 3 aprilie 1850, o a doua zi, una a tradiției creștine, reper spiritual și profund.
Jandarmii dâmbovițeni i-au sărbătorit ieri pe ocrotitorii lor din ceruri, înălțând un gând plin de recunoștință pentru cei care sunt chemați să lupte în oștile îngerești alături de Sfinții Arhangheli.
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Campania ASCOR de donare de sânge „Uniți pentru viaț㔄Soluția pentru elevii agresivi este prevenția, nu exmatricularea”
Încep simulările la examenul de Bacalaureat
Concursul de Interpretare W. A. Mozart
O gamă largă de activități la Biblioteca Județeană
„Dialoguri studențești”, prin filiala ASCOR Târgoviște
Buget pentru achiziția de carte
„Grădinițele din sistemul preuniversitar vin la noi”
Proiect pentru digitalizarea a 29 de biblioteci din județ
Dâmbovița, județul cu cele mai multe biblioteci funcționale din România
Editorial
Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)

Potrivit Institutului Geologic Român, țara noastră are zăcăminte de resurse aflate pe lista recent actualizată a materiilor prime strategice, esențiale pentru lanțul valoric al bateriilor. De pildă, Europa are un necesar de 7% litiu pentru producția de baterii litiu-ion dar produce doar 3%, deci este necesară dublarea producției. Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român spune că țara noastră... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
