Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.04.2024 00:13


A A

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie

În mijlocul Postului Mare, a cincea duminică aduce în fața credincioșilor prilejul de a reflecta asupra vieții și mărturiei Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca. Călătoria sa spirituală impresionantă, conturată în secolul al IV-lea rămâne un reper al curajului și al hotărârii de a urma calea mântuirii în ciuda întunericului păcatului.

Viața tânără a Sfintei Maria, caracterizată inițial de păcate și desfrânare, a fost transformată printr-un act de har divin și de hotărâre personală. Îndrumată de dorința de a se închina Sfintei Cruci la Ierusalim, Maria Egipteanca experimentează o revelație în fața bisericii, forțând-o să se confrunte cu propriile greșeli și să-și asume un angajament radical față de Dumnezeu.

Renunțarea la păcate și căutarea mântuirii dobândește o semnificație profundă și urgentă într-o lume în zdruncinare, iar aceste alegeri spirituale nu sunt doar acte de credință, ci și metode esențiale pentru a îndrepta și influența aspectele concrete ale existenței noastre de zi cu zi.

Maria Egipteanca devine astfel o persoană emblematică a luptei împotriva păcatului și a căutării mântuirii, arătând că nicio stare de păcat nu este fără de speranță, iar drumul către Dumnezeu poate începe oricând și oriunde. Într-o lume în care tentațiile de tot felul sunt numeroase, exemplul ei oferă nădejdea că orice suflet poate găsi calea către har și mântuire prin hotărâre și smerenie.

Postul ne oferă, prin pilda vieții Sfintei Cuvioasa Maria Egipteanca, principiile spirituale care pot intersecta aspectele cotidiene ale vieții noastre și ne oferă o perspectivă complexă și echilibrată asupra rolului credinței în gestionarea responsabilităților noastre.

 Folosind exemplul vieții Sfintei Maria Egipteanca evidențiem puterea transformătoare a hotărârii de a renunța la păcat și de a căuta mântuirea, o mântuire accesibilă oricărui suflet însetat după Dumnezeu.

 

Pr. Stoica Silviu Ionel-Parohia TeișComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Mijlocitorul veșnic al mântuirii noastre
„Întâlnirile Babel”, un spațiu relaxat de împărtășire a ideilor
85 de școli din România, inclusiv 3 din Dâmbovița, primesc finanțare prin PNRAS
Cadrele didactice primesc o majorare salarială de 7%
Festivalul BABEL XII - conexiuni și inedit
Ocuparea posturilor didactice din anul școlar 2024-2025
Infrastructura educațională rămâne prioritatea zero
„Gheorghe Tomozei, un poet suav anapoda”, un vernisaj de excepție
Samarineanca și apa cea vie
Expoziție inedită la Ansamblul Brâncovenesc Potlogi


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alarmă la granițele României

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, îngrijorat în urma summitului B9 de la Riga, a declarat: „Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre și pentru securitatea europeană. Trebuie să fim pregătiți să acționăm în consecință”.

Cu alte cuvinte, primejdia este iminentă. Și cum să nu fie astfel, atâta vreme... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale