Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.02.2024 00:14


A A

Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița

Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița

Ștefan Khalil


Directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, Sandu Tolea, a avertizat asupra unei scăderi dramatice a numărului de porci în exploatațiile comerciale și în gospodăriile populației din județ.

Potrivit lui acestuia, situația este alarmantă, cu doar una din cele zece ferme autorizate pentru reproducție și trei pentru creșterea porcilor în funcțiune în zona comercială. Restul fermelor sunt fie goale, fie închise, din diverse motive, inclusiv presiunea provocată de boala pestei porcine africane (PPA) sau dificultățile economice.

Numărul efectivelor de porci a scăzut drastic atât la nivelul exploatațiilor comerciale, cât și în gospodăriile populației. Mulți agenți economici nu au mai putut rezista și s-au oprit sau au blocat creșterea la momentul acesta", a declarat Sandu Tolea.

În pofida acestei tendințe, Tolea a subliniat că mulți români își mențin interesul pentru creșterea porcilor în gospodăriile lor, din dorința de a beneficia de gustul inconfundabil al cărnii de porc românești. Acesta a insistat asupra faptului că gustul cărnii de porc crescut în România este deosebit față de cel al cărnii importate.

Majoritatea oamenilor cu care mai stau de vorbă și interacționez au ajuns la concluzia că gustul cărnii de porc crescut în România este mult mai bun. Este apropiat de gustul porcului industrial crescut în țara noastră, iar acest lucru se datorează, în mare parte, reliefului, climei și furajelor locale", a explicat directorul DSVSA Dâmbovița.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Peste 1300 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Progres major în recalcularea dosarelor de pensii pentru persoanele vârstnice din Dâmbovița
Investiții majore în infrastructura comunei Raciu pentru anul 2024
Pregătiri de Ziua Copilului
Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni
329 de persoane au fost selectate în vederea angajării
Competiția Națională de Business Plan, etapa din 2024, găzduită la Târgoviște
Un nou traseu de transport public în Târgoviște
Peste 92.000 de salariați în luna februarie 2024
Scădere ușoară a numărului de pensionari în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.

Marți, 21 mai 2024, s-a derulat a doua dezbatere dintre posibilii presedinți ai viitoarei Comisii Europene. Evenimentul a fost organizat de think tank-ul Brugel și prestigioasa publicație Financial Times. Tema principală a fost legată de dezvoltarea economică a UE. A fost a doua dezbatere de acest gen din acest sezon, după cea de la Maastricht.

La întrevederea de 75 de minute, începând cu ora 17.00 CET, au... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale