Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.11.2022 00:20

Editorial


A A

Românii și „Spațiul Schengen” (II)

Românii și „Spațiul Schengen” (II)

Apropo de țările din spațiu. Păi vreo 4 nu s-au vrut în UE (Irlanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein), dar în Schengen au fost primite cu brațele deschise. Ei, da, astea-s mai cu moț. Poate că România nu e prea cu moț – depinde de cum se vede moțul dinspre unele state de fițe, deci cu pretenții elitiste și interese pentru bunurile altora – și, de-aia, șmecherii de la Amsterdam, în frunte cu premierul lor, Mark Rutte, nee (nu), în loc de ja (da), la dorința aia arzătoare a românilor de a nu mai avea frontieră de stat la vest, și asta din pricină că ălora din „țara lalelelor” nu li se dă, pe mâna lor rapace de foști stăpâni coloniali, de pildă, portul Constanța, și nu numai.

Și dacă nu vrea să ne dea un vot favorabil în Parlamentul de la Strasbourg, românii nu mai pot sta în stand-by. Și hop, stop românilor! Și dinspre Stockholm. Ce-or mai fi vrând și suedezii ăștia de la români? Noi, generoși din fire, am votat ca Suedia să fie încolonată în NATO, și, iată, recunoștința scandinavă. Cică nu ne dă votul aprobator pentru că românii migrați și pe meleagurile lor suedeze i-au speriat cu apucăturile lor infracționale și, ca atare, trebuie păzite strașnic toate frontierele de la strâmtoarea Oresund la Golful Botnic.

Nu cumva și niște șmecheri afaceriști din țara Premiului Nobel au privirile ațintite spre tărâmul bogat al României? Tot ce este posibil. Dank je (mulțumesc) Amsterdam! Tack (mulțumesc) Stockholm! Să le batem obrazul, n-ar fi diplomatic. Atunci, hai să le spunem să nu mai umble cu coada pe sus. Că nu le face onoare.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Proiectul european - atacat la „baionetă”
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Pieri-vor românii? (II)
Pieri-vor românii? (I)
Pe cine trimitem la Strasbourg?
Euro-orașul 2040
Dezbaterea de la Maastricht
Comisar european pentru apărare
Militarii români sunt trimiși iar pe aiurea-n lume…


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale